Kategorier
Musikk reggae

Jah Cure i Oslo

Klar for litt neoroots? Reggaehelten Jah Cure er ute av fengsel og klar for Oslo og Rockefeller i kveld, men det er fortsatt albumet Ghetto Life som er startpunktet for nybegynnere.

 

Jah Cure
Ghetto Life
VP Records
4/6

Jah Cure er bare tidlig i 20-årene, men hans andre album oser modenhet, stil og klasse. Sammen med Warrior King representerer han en ny generasjon reggaesangere som hyller Jah og kjærlighet, mens de synger for og om ”the sufferers” – menigmann på Jamaica.

Jah Cure nevner Beres Hammond, Yami Bolo og Lionel Richie som forbilder, og slo seg frem i Jamaicas musikkbransje under vingene til Sizzla. Som Sizzla er Jah Cure dypt troende rastafarianer og er i sterk opposisjon til sex- og voldsfiksert dancehall – samtidig som vi så vidt jeg kan høre slipper homofobien som skjemmer flere likesinnede.

Her er ingen flørting med hiphop eller r&b, og med unntak av korte gjestespill fra Sizzla og Jah Mason bærer Jah Cure et helt album med dyp roots og innsmigrende lovers rock på egne skuldre. Det blir noe ensformig i lengden, men helt klart en flott plate for alle som savner Bob Marley. Og sjekk for Jahs skyld også ut Virtuous Woman av Warrior King.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende 10. juni 2003.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..