Kategorier
Tegneserier

Episk hverdagsdrama

The Bottomless Belly Button er et mammutverk på over 700 sider, som viser at Dash Saw er en original historieforteller med et sikkert grep om tegneseriemediets mange muligheter.

I kjølvannet av suksesser som Craig Thompsons Tepper og Alison Bechdels Husfred er det gode tider for storvokste tegneserieromaner om de små og nære ting. I The Bottomless Belly Button bruker Dash Shaw 720 sider på å fortelle om seks dager i livet til en litt dysfunksjonell, men i hovedsak ganske normal, amerikansk familie.

Maggie og David skal skilles etter 40 års ekteskap og samler storfamilien til en siste felles ferie i barndomshjemmet ved sjøen. Det ligger intet større drama bak skilsmissen, foreldrene er rett og slett ikke forelska lengre, men bruddet fungerer i løpet av disse seks dagene som en katalysator for at deres tre voksne barn spør seg selv hvor deres liv er på vei videre.

Dash Shaw er bare 25 år gammel, men har allerede serieromanene Love Eats Brains, GardenHead og The Mother’s Mouth bak seg. I denne mammuten viser han seg fram som en original historieforteller med et sikkert grep om tegneseriemediets mange muligheter, samtidig som historien kanskje ikke er sterk nok til å forsvare det omfattende formatet.

Karakterene føles litt overdrevne, og Shaw bretter ofte ut enkeltscener over for mange sider. Samtidig er det soleklart at mannen har et medrivende fortellertalent, for selv om historien står igjen som et hverdagslig antiklimaks, har Shaw klart å holde på interessen gjennom 700 sider. Et talent å holde øye med!

Dash Shaw
The Bottomless Belly Button
Fantagraphics Books
3/5


Opprinnelig publisert i Rocky nr. 3, 2008.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Episk hverdagsdrama”

Hei Øyvind! enig i synspunktene dine her, jeg må si jeg ble litt skuffa etter siste side, men frem til det hadde jeg jo lest alt i et jafs så Saw har absolutt talent til å skape driv og spenning. Noen år til så tror jeg det kan komme noe, ikke bare volumiøs, stort fra han.. Digger bloggen din forresten, håper alt er vel:) -Erle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..