Kategorier
Hiphop Musikk

Dipset-klassikeren

Lørdag 30. august kommer Dipset med Juelz Santana og Jim Jones i spissen til Rockefeller. Diplomats’ dobbel-cd Diplomatic Immunity er fortsatt en guilty pleasure – fem år etter.


De kaller seg Harlems al-Qaida og slenger om seg med linjer som ”I am a Taliban lyrical monster”, men dessverre stikker ikke Diplomats’ undergraving av amerikansk konsenus særlig dypt. For debuten Diplomatic Immunity handler mer om tradisjonelle gangsta-temaer som crack-salg på hjørnet enn internasjonal storpolitikk.

Diplomats består av Cam’ron, Juelz Santana, Jimmy Jones og Freeky Zeeky, er på Jay-Zs plateselskap og hjelpes av produsenter som Just Blaze, Kanye West og Heatmakerz. Dessverre klarer kvartetten ikke helt innfri mulighetene som ligger i de i hovedsak smakfulle samplingene av klassisk soul og funk spilt i høy hastighet (tenk bruken av Foreigner i ”Cold As Ice” av M.O.P.). De fire rapperne har ikke karismaen til Beanie Sigel eller Freeway og en dobbel-cd blir vel stormannsgalt, men for å være diplomatisk (unnskyld!) ligger et utmerket enkeltalbum begravd i mengden – som med Jay-Zs The Blueprint 2.

PS! Fem år etter utgivelsen er fortsatt den redigerte utgaven av denne plata en gjenganger i min iPod. Kanskje på tide å spise i seg dessverrene og oppgradere skiva til karakter 5? Selv om de i bunn og grunn ofte ikke er all verden, viser det seg at jeg påfallende ofte er ganske svak for slike kollektivplater, Pimp Squad Click, D12, G-Unit, ja selv Nellys St. Lunatics, selv om alle rapperne ikke er de skarpeste knivene i skuffen. Kan det være en reaksjon på alle selvopptatte soloplater?

The Diplomats
Diplomatic Immunity
Roc-A-Fella/Universal 2003
4/6

Opprinnelig publisert i Dagsavisen i 2003.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

15 svar på “Dipset-klassikeren”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..