Kategorier
Musikk

Intens støyrock

Oslobandet Snöras gjør savnet av JR Ewing lettere å takle. 8. september kommer albumet Plague Waters, og jeg benytter anledningen til å minne om debuten Heart of Weakness. Er du smart, skaffer du deg dem ferske vinylversjonen der du får begge platene i samme utgivelse.

I 2002 frontet JR Ewing og Amulet en liten hardcore-hype, men nå som bandene har vandret til de evige jaktmarker er sjangeren forvist til undergrunnen igjen. Der trives den nok best, med band som Desperado, Kaospilot, Dominic, The Spectacle, Silence the Foe, Rifu og Snöras fra Oslo.

Kenneth Lamond fra JR Ewing spiller trommer, men dette er i praksis soloprosjektet til Yngve Hilmo fra Lukestar. Snöras er, som navnet røper, tøffere, mer kaotisk, bråkete og uforutsigbart – påvirket av emo, screamo, metal og hardcore.

Heldigvis er dette ikke bare øs-pøs skrikerock, for her finnes gode og originale melodier, arrangementer og gitarspill bak veggen av riff og buldrende tromming. Ambisiøst er det også, albumet er første del av trilogien «The Sleeping Tapes». Hilmo vrenger sjelen i tekstene, men begraver vokalen hakket for langt bak i miksen til at vi får fullt utbytte.

Snöras
Heart of Weakness
Anomalie Records 2006
5/6

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende 14. november 2006.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Intens støyrock”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..