Kategorier
Tegneserier

Etter Lone Wolf and Cub

Hva leser du etter mangamesterverket Lone Wolf and Cub? Da kan du fortsette i samme gate med Samurai Executioner og Path of the Assassin.

Jeg misunner alle som ennå ikke har lest Lone Wolf and Cub, det magiske samuraieposet til radarparet Kazuo Koike og Goseki Kojima på nesten 9000 sider. En av tidenes beste, lærerike og mest actionfylte tegneserier, som mikset japansk historie, filosofi og religion med blodsprutende sverdaction – én enkelt duell utfoldet seg for eksempel over 178 sider!

Serien er obligatorisk, og heldigvis har forlaget Dark Horse medisin til alle som ble rammet av abstinens da den engelske oversettelsen endelig var fullført i 2002. Først i form av ti bind sterke Samurai Executioner, som fortalte om en samurai som testet sverd for shogunen.

Og nå nærmer finalen på den 15 binds storpolitiske ninjaserien Path of the Assassin seg, basert på de historiske figurene Tokugawa Ieyasu og Hattori Hanzo. Førstnevnte endte opp som shogunen som forente Japan i 1600, mens Hanzo var ninjaen som beskyttet ham (og navnet på sverdmakeren i Quentin Tarantinos Kill Bill).

Dette er ypperlig historisk action, men uten det intense personlige dramaet fra Lone Wolf. Der Lone Wolf and Cub kunne leses uten grundig kjennskap til japansk historie, er Path of the Assassin mer for de allerede innvidde, for du skal holde tunga rett i munnen for å holde styr på alle de historiske karakterene og hendelsene mellom de blodige sverdkampene og de intense sexscenene

images3Kazuo Koike og Goseki Kojima
Path of the Assassin, bok 1-14
Dark Horse Comics, 2006-2008

4/5


Opprinnelig publisert i Rocky.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Etter Lone Wolf and Cub”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..