Kategorier
Litteratur Tullball

Fri oss fra livsstilsekspertene

De er urbane typer. Velutdannede. Beleste. Globalister. Kulturkonsumenter. Politisk korrekte. Hvem da? De som leser Haruki Murakami vel.

Klassekampen har intervjuet den danske livsstilseksperten Christine Feldthaus om forfatteren Haruki Murakamis publikum. I tillegg til det som er nevnt ovenfor, kan hun slå fast følgende:

– De bor i de penere delene av byen. De går ofte ut. På kafé, på teateret, på ballett. Og de leser aviser. Og det er vel å merke ikke gratisavisene, men dagsaviser de har valgt aktivt og betaler full pris for, sier hun.

Selv må jeg nok vente til 2010-tallet for å få lest Murakami, og jeg aner ikke hvem Camilla Läckberg er (hun er for mainstream til å namedroppe i samtaler eller ha i bokhylla, ifølge Feldthaus).

Det er greit å prøve å si noe generelt om hvem som leser hva og hvorfor, men er det bare meg, eller ender alle livsstilseksperter med å komme til de samme konklusjoner uansett hva slags fenomener de svarer på? For svaret er alltid de kaffeslurpende, kulturkonsumerende hipsterne i byens peneste deler. Dette er forskning på autopilot, med magefølelse og intellektuell latskap som viktigste verktøy.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Fri oss fra livsstilsekspertene”

Orka ikke klikke på KK-lenka, men kan bidra med at både Murakami og Läckberg er lest og likt hjemme hos oss på Holmlia 🙂

Nok en gang tommelen opp for glimrende blogginnlegg!
Ingrid (32, Homansbyen),
som selvfølgelig BARE leser de 600+ sidene av Trekkoppfuglen på senga for å få poeng på prestisjekontoen overfor politisk korrekte opinionsdannere. Jeg som trodde det var fordi jeg faktisk LIKTE Murakami. Så feil kan man ta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..