Kategorier
Mat

Margot driver Afrikas beste restaurant

Men The Tasting Room møter hard konkurranse fra et titalls andre kokker i Sør-Afrikas gourmethovedstad Franschhoek.

Franschhoek har 13.000 innbyggere, 36 vinfarmer og 28 restauranter. Et drøyt dusin av disse spisestedene er i gourmetrestauranter, og The Tasting Room er den ypperste – kåret til både Sør-Afrika og Afrikas beste restaurant flerfoldige ganger.

– Først var skjønnheten i Franschhoek, så kom vinen og deretter restaurantene. Alt henger sammen, forteller sjefskokk Margot Janse i The Tasting Room, som er en del av det luksuriøse hotellet Le Quartier Français.

På menyen finner du retter som tartar av Franschhoek-laks, parmesan- og vaniljerisotto, lakris-gnocchi, rekepannekaker, rullade av vaktel, kylling og and, suppe av antilopen springbok og terrin av gåselever og prosciuttoskinke. I 13 år har Jantse utfordret sin egen fantasi og gjestenes smaksløker, men prisen på de stadig skiftende fire-, seks- og åtteretterne blir ikke dyrere enn 750 kroner – og da er full vinpakke inkludert.

Les resten av saken her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Margot driver Afrikas beste restaurant”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..