Kategorier
Tegneserier

Er dette en god Obama-karikatur?

Store ører, gigantiske lepper. Roar Hagens Obama-karikatur i VG mangler bare et kritthvit smil for å se ut som en blackface-parodi. USAs nye president gir avistegnerne nye utfordringer.

Obama har riktignok ganske store ører, men hvor kom de leppene fra? Slik ser han ut:

Så har da også amerikanske avistegnere kastet seg over ørene hans, samt hans smale ansikt og brede glis, når de nå må prøve å finne sin egen Obama-stil.

Roar Hagen kjemper derimot om plass på denne lista, der Dave Gilson har plukket ut de ni verste Obama-karikaturene han har funnet. Eller hva synes du?

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Er dette en god Obama-karikatur?”

Nei, det er en fryktelig dårlig Obama-karikatur. Som du allerede har antydet henviser den kun til rasistiske og stereotypisk svarte trekk og ikke til noe som har med Obamas utseende å gjøre. Helt latterlig at han får uttale seg i saken og ikke bli konfrontert med det.

Til de av dere som orker å lese hele setninger, drit i vg og kjøp dagsavisen i stedet. Siri Dokkens tegninger, av Obama og alt mulig annet, beviser at det er uproblematisk å tegne Obama. Ikke engang Stoltenberg, som avistegnere har sånn problem med, ser ut til å skape vanskligheter for henne. Men så er hun helt klart den ypperste vi har også.

Eivind Vinger

Dette er vel foerst og fremst en ganske daarlig karikatur? Obama er jo tross alt et rimelig nytt ansikt i media og sikkert et fjes det tar litt tid for en avistegner og bli litt vant til. Oerene har jo foresten ogsaa helt feil profil. Minner da tross alt ikke saa veldig om den gamle stereotype «negern» dette her, noen som koker supper paa spiker?

Jeg tenkte akkurat det samme når jeg leste at «Roar Hagen har ingen problemer med å tegne Obama». Min første tanke var vel stort sett: Neivel? Det kunne absolutt se ut som om han sliter litt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..