Kategorier
Intervjuer Mote Musikk

Indie invaderer catwalken

Indierock har dyttet hiphop ned fra catwalken, og påvirker i dag hele motebildet. – Mote har alltid vært viktig i musikk. Iblant møter du folk som mener dette bare bør handle om musikk, men det er pisspreik, sier Ezra Koenig i Vampire Weekend.

FOTO: XL/PLAYGROUND

Guccis mannlige modeller rusler med steinansikt nedover catwalken i Milano. Vårmoten for 2009 vises frem, og motehuset Gucci ser for seg motebevisste menn kledd i turkise cardigans, fargerike solbriller og batikkmønstrede bukser. Gjerne med et bånd rundt hodet. Guccis vårmote minner mistenkelig om et visst indierockband fra New York, og likheten blir ikke mindre påfallende når bandets store hit «Time to Pretend» drønner ut av høyttalerne.

Da modellene forlater catwalken feies all tvil til side. Guccis sjefdesigner, Frida Giannini, dediserer kolleksjonen til MGMT, et band som ga ut sitt debutalbum noen måneder tidligere.

– This is our decision to live fast and die young, sier Giannini – og siterer samtidig fra «Time To Pretend».

Hvorfor hadde et av verdens største luksusmerker valgt å la en hel kolleksjon være inspirert av to indierockere fra Brooklyn?

– Jeg bare lo da jeg fikk høre om dette, sier MGMTs frontfigur Andrew vanWyngarden til D2.

Les resten av saken her.

6 svar på “Indie invaderer catwalken”

Jeg er en stor fan av indiemoten. Det er en såpass fri kategori, og mye av det som selges i butikk ene treffer meg rett i hjerteroten. Jeg har alltid vært glad i mote, men for tiden er det ekstra gøy å shoppe!

Yo. . Er ikke Gucci og de andre litt sent ute?En hipster med respekt for seg selv ville jo heller dødd enn å bli sett med et pannebånd rundt hodet. Det er jo bare så 2007 lissom.

Spøk til side. Skal ikke motehus være nyskapende? For det du beskriver er jo noe som ungdommer i Silverlake, Williamsburg, Portland og tom. Stockholm har holdt på med i åresvis….

Har ikke de store motehusene alltid knabbet fra gata og popkulturen? I alle fall siden 60-tallet. Forskjellen ligger vel mellom motehus som klarer å gi tyveriene sine en ny twist, eller i det minste innslag av originalitet.

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..