Alan Moores Wonder Woman

Alan Moore-uka dag 5 – del 2: Serien Promethea startet som Alan Moores smarte fri på superheltinnen Wonder Woman, og utviklet seg til en av hans mest ambisiøse, vellykkede og også smaleste serier på 2000-tallet.

OBS! Denne omtalen er skrevet i forbindelse med den norske oversettelsen av første bok, før serien virkelig tok av og jeg fattet hva han drev med: En utforskning av feminisme og magi, intet mindre.

Med forlaget America’s Best Comics vendte Alan Moore for alvor tilbake til superheltene. Fem forskjellige månedshefter, tre av dem fokusert rundt superhelter. Og denne gangen eier Moore heltene selv.

Promethea er først ut i norsk oversettelse (med unntak av en kort historie om First American). Serien handler om en ungjente som blir forvandlet til den gudinneaktige Promethea; kort sagt Alan Moores variant av forlaget DCs heltinne Wonder Woman.

Men, som med mange av Moores serier; historien beveger seg på flere plan. Promethea er så fullspekket med referanser at du skal være svært godt belest for å snappe opp alle. Gjentatte lesninger anbefales. Moore bringer ofte også frem det beste i sine tegnere, og J.H. Williams III er intet unntak. Promethea er et lekkert skue.

Men, jeg synes Moore pøser på litt for mye her; til tider blir det rett og slett noe slitsomt å følge med. Personlig foretrekker jeg hans Top 10 (Hill Street Blues med superhelter), antologien Tomorrow Stories og den herlige guttebokhyllesten The League of Extraordinary Gentlemen.

PS! Etter at Promethea ble fullført, står nok den igjen som hovedverket fra America’s Best Comics. Med The League of Extraordinary Gentlemen som nærmeste utfordrer.

promAlan Moore, J.H. Williams III og Mick Gray
Promethea
America’s Best Comics/DC Comics

5 kommentar

  1. […] Bøkene mine ← Alan Moores Wonder Woman […]

  2. Før eller sidan lyt du skrive ei melding av heile Promethea-syklusen, veit du.

  3. […] Terra Obscura og Tomorrow Stories i tillegg til Top 10, The Leagaue of Extraordinary Gentlemen og Promethea. La oss heller ikke glemme romanen Voice of the Fire og cd-platene The Highbury Working og Angel […]

  4. […] Comics, etiketten som har gitt ut serier som The League of Extraordinary Gentlemen, Tom Strong, Promethea og Top 10 til høsten. Dette betyr at planlagte serier som Top 10 Season Two og Pearl of the Deep […]

  5. […] Alan Moore og Jacen Burrows dukker opp i tide. Dette er ikke bare det beste Moore har skrevet siden Promethea, den er så sterk at den har åpna opp et knippe av Moores tidligere verk for meg og fått meg til […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: