Kategorier
Hiphop Musikk

Too $hort – The original grisegutt

Fredag 3. april kommer Oakland-rapperen Too $hort til Norge for første gang, og i dag legges billettene ut for salg. Har du mulighet til å ta turen til Blå, bør du få med deg den første hiphop-halliken.

Todd Shaw, alias Too $hort, har gitt ut over 20 album. De fleste av dem er riktig så underholdende, og under kan du lese mine anmeldelser av to av dem. De er riktignok langt fra hans beste, da bør du først sjekke ut Life is… Too $hort (1988), Short Dog\’s in the House (1990) eller Shorty the Pimp (1992).

cat1

Too $hort
Chase The Cat
Jive/Zomba 2001
4/6

«All I do is talk shit» sier Too $hort i «Talkin\’ Shit». Og mengden av artister med mannssjåvinistisk humor, grisehistorier, sexprat og skitsnakk i hiphop står i dyp gjeld til denne karen. Helt siden tidlig 80-tall har han pumpet ut sine underholdende grisehistorier med funky backing, og han holder koken imponerende på sitt 13. album.

Han får neppe noen fortjenestemedalje noen gang, men fortjener det sannelig. Chase The Cat er en en rik pakke med funky skitsnakk og sexskryt, selv om den kanskje ikke når opp mot tidligere høydare. Men ikke spill den med voksne i nærheten!

married1Too $hort
Married To The Game
Zomba/Jive/BMG 2003
4/6

37 år gamle Todd Shaw er hiphops O.G. – originale grisegutt. Helt siden 1983 har han solgt grisehistorier, sexfantasier og hallik-image over funky toner. Lenge før 2 Live Crew sjokkerte USA med sine sexrim, hadde Too $hort knesatt hallik-imaget som fortsatt dominerer i amerikanske hiphop.

Jeg tror Married To The Game er mannens 15. album, noe som faktisk gjør han til den mest produktive rapperen noensinne. Det byr overhodet ikke på noen overraskelser, men er spekket med griseprat og gjesterappere som Petey Pablo, N.O.R.E. og Devin The Dude.

Produksjonen, ved notabiliteter som Jazze Pha, Ant Banks, Lil Jon og Dez, plasserer seg sikkert et sted mellom California-funk og dirty south-bounce. Har du intet Too $hort-album fra før, bør du gå tilbake til hans tidligere affærer – men mannens fans har ingen grunn til å bli skuffet (eller overrasket for den saks skyld).

Opprinnelig publisert i Dagsavisen og Aftenposten.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

9 svar på “Too $hort – The original grisegutt”

[…] Albumet innfrir ikke helt forventningene Devins vellykkede gjestespill har bygd opp, og som Nate Dogg er han nok en artist som gjør seg bedre som gjest enn solo. Men sterke enkeltlåter som “Doobie Ashtray”, “Some Of ‘Em”, “It’s A Shame” og flere til gjør dette til en fin investering for dere som er interessert i melodisk hiphop, gangstarap og frekk humor i Too $hort-stil. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..