Kategorier
Hiphop Musikk Sakprosa

Ny bok – smakebit

I mai gir jeg etter planen ut min tredje bok, som jeg tradisjonen tro har gitt en svært enkel tittel. Her er en visuell smakebit på Hiphop (Cappelen Damm) med undertittelen «Graffiti, rap, breaking, dj-ing».

cover

Illustrasjonene er ved talentfulle Mikael Noguchi, som ikke bare har bred erfaring som illustratør til både bøker og dataspill. Han har også bakgrunn som graffitimaler, og digger tegneserier. Dermed fikk jeg muligheten til å krydre boka med noen tegneseriesekvenser, som faktisk er første gang jeg prøver meg i det faget. Det er definitivt vanskeligere enn man tror.

Her er en smakebit på illustrasjonene.

illustrations

Boka er i utgangspunktet ment for yngre lesere, fra 8 år og oppover, men kan leses av alle som føler de trenger en innføring i den amerikanske hiphophistorien. Språklig og innholdsmessig sett legger jeg nok lista ganske høyt i forhold til lignende faktabøker for barn og ungdom. Jeg tror kids er smarte, og spesielt hvis det handler om noe som allerede interesserer dem, kan man strekke strikken ganske langt.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

5 svar på “Ny bok – smakebit”

Fra 8 år og oppover, sier du? Velsigne deg – det høres ut som den perfekte boka for guttungen min, som elsker faktabøker, er ganske vel bevandret innen populærkultur og har stor interesse for hip hop. Så kult at du gjør dette, Øyvind.

Hehe, men kom ikke og skyld på meg den dagen han blir kasta i spjeldet for graffiti.

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..