Kategorier
Skjønnlitteratur Tegneserier

Lindqvist-skrekk i Galago

Fan av John Ajvide Lindqvist? Liker du svenske tegneserier? Da bør du sjekke ut nummer 95 av antologien Galago.

Mobbing, pubertet, horror og barns evige ondskap står igjen sentralt når Sveriges horrormester John Ajvide Lindqvist (La den rette komme inn) dukker opp med den illustrerte novellen «Fulet» i den svenske tegneserieantologien Galago. En godbit for fansen, men resten av pakka er ikke dum den heller.

Galago er Sveriges svar på Norges Fidus og Forresten, et hjem og fristed for både etablerte serieskapere og fremadstormende talenter. I 2009s første nummer har redaksjonen gått vekk fra et omfangsrikt bokformat til fordel for et tynnere (fortsatt 100 sider da) tidsskriftformat. Det er akkurat som Forresten, hvis du kjenner den blekka, selv om de varsler ny layout fra sitt kommende vårnummer (går de for bokformatet?).

Anyway, blekka byr på langt mer enn Lindqvist. Tegneserier fra svenske storheter som Lars Sjunnesson, Liv Strömquist, Henrik Bromander og Sara Granér, tekster av Joakim Pirinen og Nina Sundberg, samt intervjuer med forfatteren Per Thörn og den amerikanske indie-yndlingen Jeffrey Brown (som også bidrar med serien «Cat Power räddade mitt liv») . Fortsatt ikke fornøyd? Hva med Coco Moodyssons utklippsdukker av The Cures Robert Smith og fruen Mary Poole-Smith?

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Lindqvist-skrekk i Galago”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..