Kategorier
Musikk

Thee Unmist og Le Corbeau: Elegant støy

Har du fått øre for de norske bandene Serena-Maneesh og Le Corbeau? Øystein Sandsdalens reise ut i dronerock og Sonic Youth-aktige gitarklanger begynte med Thee Unmist for over ti år siden.

Øystein Sandsdalen er billedkunstner og gitarist i Serena-Maneesh, og på si driver han bandet Le Corbeau, som har gitt ut platene Le Corbeau (2008) og Evening Chill/Montreal of the Mind (2009). Det hele begynte med bandet Thee Unmist i 1998. Her er min anmeldelse fra den gang da.

unmist

Thee Unmist
28:59 Long Play
Smalltown Supersound/Voices Of Wonder 1998
4/6

Med LP melder Thee Unmist seg på i listen av norske undergrunnsband som tilber plektrene til amerikanske Sonic Youth, sammen med for eksempel DEL, Kelner og Jaded (2009-kommentar: Hvor ble de av, alle sammen?).

Thee Unmist konsentrerer seg om den samme hule, spøkelsesaktige og mollstemte gitarklangen som tidlig Sonic Youth (de har til og med rappet gruppas stavestil med sangtittelen «Yr highness»), samtidig som de har et øre rettet mot nyere instrumentalrock, eller «kunstrock» om du vil.

Resultatet er en ganske fascinerende reise inn i et mørkt, tilbakelent og trist lydlandskap av forsiktig støy, hvor stemningen er det viktigste. I lengden blir denne vinylplaten vel tilbakelent, gruppa burde ristet mer løs og vist frem djevelen i seg. Vokalen er også på grensen til å bli for monotont hviskende, og det er først i den elegante instrumentalen «Jane Greer vs. Hedy Lamarr» og den drivende vakre «Blues For Snow White» det virkelig løsner. Men da viser Thee Unmist seg også frem som et band med styggpent potensiale.

Opprinnelig publisert i Osloposten.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..