Ztor ztas med ZZ Top

ZZ Top kom, rocket og vant på Sentrum scene i går. Her er setlista:

photo

FOTO: ASBJØRN SLETTEMARK

De begynner å trekke litt på åra, og det er blitt mer blues og mindre boogie sammenlignet med forrige besøk i 2003, og det låt litt rustent og stivbeint innimellom.

Alt dette er selvsagt flisespikkeri, og sett fra tredje rad – etter å ha brøytet meg gjennom et uant antall bikere – var gårsdagens ZZ Top-konsert strålende underholdning. De plukket hits fra hele karrieren, og vi fikk «La Grange», «Cheap Sunglasses», «I’m Bad, I’m Nationwide», «Heard It on the X», «Just Got Paid», «Pincushion», «Tush», «Waitin’ for the Bus/Jesus Just Left Chicago» og store deler av Eliminator: «Gimme All Your Lovin'», «Sharp Dressed Man», «Legs», «Got Me Under Pressure» og «I Need You Tonight». Ja, på «Legs» kom også de pelskledde gitarene fram, men gitarene som snurrer 360 grader rundt hadde gutta lagt hjemme denne kvelden.

Men niks fra Afterburner og Recycler, og som vanlig aldri noe fra countryplata deres, Tejas. Jeg kunne godt hørt «Rough Boy» og «Beer Drinkers & Hell Raisers», men på den annen side fikk vi overraskelser som Jimi Hendrix’ «Foxy Lady» og en dose urblues.

I ekstranummeret trodde vi et sekund at vi hørte introen til «Velcro Fly», men neida, det var «Tube Snake Boogie» fra El Loco. Men det planlagte ekstra-ekstranummeret «Jailhouse Rock» ble det aldri noe av. Kanskje jeg ødela fordi jeg ropte etter «Thunderbird», låta som kommer rett før «Jailhouse Rock» på livesida av albumet Fandango?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: