Kategorier
Hiphop Mat Musikk

Hiphopkokken

Mandag forsvarer Petter Beyer (26) de norske fargene i den nordiske kokkekampen Linie Awards. Det kan bli hans første pris siden han vant Norwegian Hip Hop Awards i 2004.

– Er dette alt?

Ti ganger har Petter Beyer servert lekkert danderte tallerkener med sjøkreps, kamskjell, piggvar og andelever, og ti ganger har Lars Vaular, John Olav Nilsen og resten av kompisene i kretsen rundt hiphopgruppen Freakshow dratt den samme vitsen. De små porsjonene, det store vinutvalget, de uvante ingrediensene og gourmetverdenens sans for seremonier er uvant kost for de unge hiphoperne.

Etter tirettersmiddagen ruller gjengen ut fra Potetkjelleren og videre ut i bergensnatten, og alle blir «veldig fulle og veldig glade». Anand Chetty, produsenten i Freakshow, drar Beyer til side for å skryte av hans andeleverterrin.

– Du vet den derre leverposteigreia, det var jævla godt. Ingen andre likte den, men jeg syntes det var godt.

Beyer ler når han tenker tilbake til desemberkvelden i 2005, første og siste gang hans to verdener møtes. Samtidig som han fikk grep på kokkeyrket, jobbet han hardt med oppfølgeren til We Are the Champions, platen som bidro til å gi Freakshow prisen som årets nykommer på Norwegian Hip Hop Awards året i forveien.

– Frem til den middagen, hadde jeg bare gjort det jeg fikk beskjed om på kjøkkenet. Da jeg fikk muligheten til å velge ut råvarer og komponere egne retter, leste jeg kokebøker av Gordon Ramsay, Thomas Keller og Heston Blumenthal, og var i gang. Den kvelden fant jeg ut at jeg fikk enormt mye igjen for å lage mat, forteller Beyer til D2.

Mandag skal dommere som Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie og Eyvind Hellstrøm avgjøre om han vinner Linie Awards. Fredag 19. juni er han en av flere rappere som bidrar på Tommy Tees No Pain No Profit EP, under aliaset Young Leeroy, Og i august er han en av 12 finalister i NM i kokkekunst i Ålesund.

Les resten av D2-saken og få Petter Beyers oppskrift på bakt pale her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Hiphopkokken”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..