Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 5

Bylineindustrien jobber på høygir. Mens Dagbladet har tonet ned bylinebildene på baksiden, kliner Aftenposten til med ytterligere to nyskapninger: Bylinekarusell og dobbeltbyline.

Karusell


Fargebildebylinekarusell

Bylinekarusellen dukker opp i «verden»-seksjonen på Aftenposten.no, og opererer etter filosofien det er ikke så viktig hva vi skriver om, men hvem som skriver det. Tydelig inspirert av Apples «cover flow»-funksjon, kan du raskt bla deg gjennom Aftenpostens utenrikskorrespondenter, og finne fram til din personlige favoritt. Desto mer skuffende at når du klikker på Vibeke Knoop Rachline i Paris eller Per Kristian Aale i Moskva, så kommer du ikke til en samleside over alle deres kommentarer, men bare deres nyeste kommentar.

ronning

Dobbeltbildebyline i farger fra skuldrene og opp
Dobbeltbylinen derimot, ser der har vi en pussig mutant. Aftenpostens faste kommentator Jon Niklas Rønning har heldigvis fått seg nytt bylinebilde, men isteden for å gravlegge det gamle, der han så ut som han hadde rømt rett fra avrusning etter to harde måneder på gata, har Aftenposten.no brukt det gamle bildet som illustrasjon til den nye kommentaren. Altså, vi har da et vanlig bylinebilde som er lagt over et digert bylinebilde – av samme person. Dobbeltbyline i farger fra skuldrene og opp altså. Hva blir det neste?

Men uansett: Jævla bra bylines, Aftenposten.

Flere bra bylines her, her, her og her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

6 svar på “Jævla bra byline 5”

Finfin tekst. Det er som du sier en egen schwung over det litt ubekveme, bittelille smilet som gjør at du ikke ser for sur ut til å skrive om Leif Juster og ikke for blid ut til å skrive om folkemord. Det er i alle fall sånne bilder som garantert til å få moren din til å si: «Jeg synes du er finere når du smiler, jeg, jenta mi».

NRK-var inne på de samme tankene i 2005. Hva de kom frem til, finner du her: http://fil.nrk.no/programmer/tv-arkiv/store_studio/1.6394353. Det er forøvrig en side av saken at Christian Kjelstrup er en god venn av meg og at han er veldig bestemt på at han bare var trett da bildet ble tatt.

Skriver enda litt mer her: http://ingermerete.blogg.no/1247754663_se_p_meg_mamma_jeg_er.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..