Kategorier
Musikk

Slakt fra arkivet: Hoel & Albrigtsen

Coverversjoner av «I’m a Believer» og «Fever»? Hva tenkte de på?
R-1107215-1192541401

Denne Osloposten-anmeldelsen av Jørn Hoel og Steinar Albrigtsens Get Together ble klippet ut og hengt opp på DumDum Boys’ øvingslokale. Hvorfor? I hovedsak på grunn av mitt bruk av et visst adjektiv, et skjellsord jeg ikke har fått lov til å bruke på trykk siden. Plata er faktisk ikke så verst, og spesielt Hoels egne låter er fine, men de skamløse coverversjonene ødela all min glede med skiva.

Hoel & Albrigtsen
Get Together
Warner Music Norway 1997

Da Capo-følelsen blir for sterk når tromsøduoen Hoel og Albrigtsen tar for seg pophistorien. Neste gang tør de forhåpentligvis stole mer på egne låtskriveremner.
Countrysanger Steinar Albrigtsen og Norges egen Don Johnson, Jørn Hoel, startet faktisk karrieren sammen som duo. Nå er de sammen igjen, og spiller mange av de samme gamle poplåtene de ble flasket opp med.

Plata er svært ujevn. Fine låter som Hoels egen «I Don’t Have Faith In Faith» og «Airport Song» flyter fint avgårde i et avslappet og fjærlett lydbilde, men helhetsinntrykket trekkes kraftig ned av flate og trøtte versjoner av Eurythmics’ «Sweet Dreams» og Peter Gabriels «Solsbury Hill».  Og når gutta i tillegg insisterer på å spille inn utpulte sanger som «I’m A Believer» og VG-sangen «Fever» ber de om at lytteren skal sovne inn i en grusom Da Capo-virkelighet.

Dette er synd, for plata har potensiale. Spesielt skinner Jørn Hoel som sanger og låtskriver (sammen med R.C. Finnigan). Hadde gutta brukt mer tid på låtene, og kuttet vekk Da Capo-effekten så kunne dette blitt en fin popplate. Nå er den bare halvveis.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Slakt fra arkivet: Hoel & Albrigtsen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..