Kategorier
Film Intervjuer

Tarantino-universet

Quentin Tarantino snakker om restaurantene, moten, språket, arkitekturen, ikonet Brad Pitt og kjærligheten som overskygger alt: til filmen.
16

FOTO: UIP

Dette er scenen Quentin Tarantino har drømt om å lage siden han så gjennom en kameralinse for første gang. Mélanie Laurent, en fransk Uma Thurman med isblå øyne og blondt hår, sitter alene på en bistro i Paris i 1944. Hun drikker et glass rødvin, røyker en fransk sigarett og leser Leslie Charteris’ første roman om krimhelten Helgenen.

I løpet av noen sekunder av Inglourious Basterds trekker Tarantino trådene tilbake til debutfilmen Reservoir Dogs, samtidig som han endelig får hylle franske regissørforbilder som Jean-Pierre Melville, Jean-Luc Godard og François Truffaut på deres hjemmebane.

– Jeg er en stor fan av å skrive scener som foregår i restauranter, og gjør det hele tiden. Den første scenen i den første filmen jeg skrev foregikk i en restaurant. En fransk kaféscene var helt naturlig i en film fra det naziokkuperte Frankrike, forteller Tarantino til D2.

10
FOTO: UIP

Han er blitt 46 år gammel, men ser yngre ut med en hårmanke som er mistenkelig svart og en rutete skjorte som avslører et solbrent bryst. Sommeren har vært god mot Tarantino. Han er endelig i mål med krigsfilmen som lenge så ut til å bli hans Don Quijote, filmen Orson Welles puslet med i over 20 år uten noen gang å bli ferdig.

Inglourious Basterds, filmen Tarantino begynte å jobbe med på slutten av 1990-tallet, ble mottatt med stående applaus i 11 minutter på filmfestivalen i Cannes. I filmen legger Tarantino følgende ord i munnen på skuespiller Laurent: «Jeg er fransk. Vi respekterer regissører i landet vårt.»

Les resten av intervjuet her. Hele saken må du derimot kjøpe D2 i dag, 31. juli, for å lese.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Tarantino-universet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..