Kategorier
Musikk

Anbefalt: Tellusalie

Skal du på Øya i morgen? Stå opp tidlig, og få med Tellusalie i Vika kl. 14. Albumene Tangerine Dreams og Is The Outside Still There? bør også sjekkes ut.

tellusalie

Tellusalie
Is The Outside Still There?
Forward Records/Sonet 2006

Flere stusset da nominasjonene til Spellemannprisen 2004 ble offentliggjort. For Gåte, Gluecifer, Span og WE fikk uventet konkurranse fra Tellusalie og deres debutalbum Tangerine Dreams. Det ble ingen pris, men denne sterke og lavmælte oppfølgeren bør få flere til å spisse ører. Ole Jørgen Ottosen synger som Neil Youngs uekte sønn, mens lyd og melankoli minner om et røft countryband fanget på lofi-soverommet til Lou «Sebadoh» Barlow.


2010-bonus: Jeg fant, jeg fant. Min anmeldelse av bandets debut-ep.

Tell Us a Lie
EP
Forward Records/Nextstop 2003
4/6

Original debut fra Fredrikstad.
De ser ut som de har biroller i Piknik med døden og omslaget er i klassisk indierockestetikk, men ikke la deg lure av overflaten. For Tell Us a Lie fra Fredrikstad favner bredere og dypere enn standard Østfold-indie.

Knut ”Euroboy” Schreiner spilte inn trioens demo etter at han så de varme opp for The Lovethugs – en demo som ga bandet kontrakt med selskapet som ga ut debuten til Briskeby. Ikke at dette blir noe nytt Briskeby, men ”EP byr på fem forskjellige innblikk i gruppens musikalske univers.

”Cold-Hearted Slob” er en forsøksvis fresk poplåt, men det er når innstillingen blir mer skakk og dvelende at høydepunktene oppstår. ”Birdie” er inspirert av amerikansk 70-tallsundergrunn, før det går over i et mer countryfarget landskap med assosiasjoner til Neil Young, Will Oldham og tidlig Radiohead. Uforutsigbarheten og variasjonen er bandets styrke – sammen med Ole Jørgen Ottosens særegne stemme – og det skal bli spennende å høre et helt album.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..