Kategorier
Film Intervjuer

Hans Landa: Et sjarmerende monster

Rollen som nazioffiser i Quentin Tarantinos Inglourious Basterds kan sikre Christoph Waltz Oscar-nominasjon.


FOTO: UIP

– Åpningsscenen er en av de beste scenene som noen gang er skrevet. Og da tar jeg med all dramatisk litteratur, fra de greske komediene til Aristofanes og oppover, sier Christoph Waltz (52).

Den østerrikske skuespilleren fremstår like avslappet, mild og veltalende som nazioffiseren Hans Landa i «Inglourious Basterds», Quentin Tarantinos nye epos om andre verdenskrig.

Samtidig får du følelsen av at under Waltz’ vennlige overflate finnes det sterke meninger og følelser. Irriterende spørsmål avfeies kort, mens andre besvares med luftige filosoferende betraktninger.

Så har da Waltz i over 20 år spesialisert seg på å fremstille tyske menn som skjuler sine drifter og følelser under en velstriglet borgerlig fasade i alle tyskspråklige krimserier som tenkes kan – fra «Derrick» via «Rex» og frem til Derricks kvinnelige arvtager «Rosa Roth». Dette talentet, kombinert med et sterkt språkøre, gjorde han perfekt til rollen som det sjarmerende monsteret Hans Landa.

– Jeg visste at Quentin Tarantino visste nesten alt om film, men jeg ante ikke at han også visste alt om tysk film, ler Waltz.

Les resten av saken her. Les mitt intervju med Quentin Tarantino her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

7 svar på “Hans Landa: Et sjarmerende monster”

Det er sjelden man får æren av å se så store skuespillerprestasjoner som denne fra Christoph Waltz. Han stjeler rett og slett filmen totalt. Jeg satt i kinosalen og gledet meg virkelig til den neste gangen han kom til å komme på skjermen. Fantastisk. Jeg håper virkelig han får en oscar for dette.

Er veldig enig at Christoph Waltz gjorde en kjempeprestasjon i en film som ellers ikke klarte å underholde på et nivå som var forventet. Ble desverre skuffet av filmen i sin helhet, men Christoph Waltz var verdt den lange tiden som filmen varte.

Hva med en Phantom Menace-edit av Basterds? Klipp vekk det meste av Brad Pitt, slik som The Phantom Editor gjorde med Jar Jar Binks.

Svar

Hele filmen bæres av Cristoph Waltz.
Hvis han ikke får Oscar for rollen som Hans Landa så vet ikke jeg.
Har aldri sett liknende noensinne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..