Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 6

Lukk øynene: Dagbladet Fredag er her med nakenbildebyline i helfigur og farger – over en helside!

byline246

FAKSIMILE FRA DAGBLADET FREDAG

Om noen skulle være i tvil, det er tøft å være frilanser. Det er Dagbladet Fredags faste teknospaltist Martin Bergesen som kastet klærne fredag 21. august, i en større reportasje om dansk naturistungdom. Bylinebildene til Lek- og Cocktail-redaktørene Linda Johansen og Tanya Hansen er mer påkledde enn dette, selv om Bergesen beholder skoene på og skjuler seg delvis bak en skamløs produktplassering av egen arbeidsgiver (hvorfor går han rundt på naturistleir i Danmark med et gammelt nummer av Dagbladet Fredag? Og hvordan klarer han å skrive i journalistblokka si samtidig som han skal beskytte sine edlere deler?).

Uansett, multikudos til Martin Bergesen. Dette er tross alt en reportasje fra naturistleir, og det krever guts å ikke bare kaste klærne, men også vise halve Norge at man gjør det. Det er i alle fall uendelig mer sympatisk enn når Aftenpostens «profilerte» medarbeidere, som Harald Stanghelle og Knut Olav Åmås, tenksomt poserer sammen med sine intervjuobjekter – på et vis som prøver å signalisere at intervjueren er like viktig som intervjuobjektene (i dette tilfelle henholdsvis Roy Jacobsen og Jonas Gahr Støre).

Men: Jævla bra byline, Martin!

Flere bra bylines her, her, her og her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

10 svar på “Jævla bra byline 6”

Fikk et tips i går om at det som kan sees som (og vel også er) skamløs produktplassering, også er en fin, intern Dagbladet-referanse. Arne Hestnes rapporterte i 1960 fra en nudiststrand i nettopp Danmark, og lot seg av bildet med Dagbladet strategisk plassert. Dette var i de tider da avisens hovedmotto var «Alltid foran». Se for øvrig vedlagt link til artikkelen.

Men dette har da Dagbladet-folk gjort før Bergesen: Arne Hestenes, med «Dagbladet – alltid foran».

Du har rett! Men det var vel i svart/hvitt? I så fall er fargeversjonen en nyskapning

Svar

Espen har rett. Jeg tok dette bildet for å referere til klassikern med Hestenes. Det ble til og med trykket på forsiden av Dagbladet i sin tid, så vi har da moderert oss noe.

Æ har blitt blågga! Sjækk ballan mine!

(takk forøvrig for boka di om hiphop, Holen, den var bra & funka fint som tilleggslitteratur på eksamen i Medier og Populærkultur)

Takk i like måte, for bra byline altså. Absolutt en av de sprekeste og minst høytidelige i serien. Selv om det strengt tatt ikke er en byline, men så er jo serien mutert til å handle om hvor mye journalister elsker å sette på trykk bilder av seg selv.

Og sorry for at jeg ikke tok Arne Hestenes-referansen, men hvor mange Dagbladet Fredag-lesere kjenner til ham? Selv jeg er for gammel til å ha noe forhold til Hestenes.

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..