Kategorier
Journalistikk Tullball

Jævla bra byline 8

Har du lurt på hva slags frisyre KKs sjefredaktør hadde da hun var sju år gammel? Produktsjefen som 16-åring kanskje? KKs barndomsbildebyline i farger gir deg svaret. Bonus: Bildebyline by accident og bedriftsbildebyline.

byline248

I KK nr. 36 får vi svaret på spørsmålet vi alltid har lurt på: Hva slags frisyrer har medarbeiderne hatt i et tidligere liv, før de ble KK-journalister. På ledersiden kan redaktør Gjyri Helén Werp (t.v.) fortelle at hun «ikke fornøyd etter mitt livs første møte med frisør» som sjuåring, og bruker i tillegg selve lederen til å fortelle leserne at hun ønsker seg «tykt, glansfullt, fantastisk hår!» (vi får selvsagt også en fargebildebyline i helfigur av dagens utgave av redaktøren i tillegg).

Men Werp er demokratisk, og lar også KKs produktsjef, reportasjesekretær, utgavesjef og to journalister vise fram gamle frisyrer. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Tør jeg foreslår bildebyline med ekskjæreste, gammel fyllebildebyline og besteforeldrebildebyline?

Men: Jævla bra bylines, KK-redaksjon!

Bonus: Bildebyline by accident

Denne bloggen gjorde meg oppmerksom på et annet fenomen: Bildebyline by accident. Dagbladets Øistein Monsen har knipset Jan Thomas, og i solbrillene hans ser vi vel Monsen i Jan Thomas’ høyre brilleglass og en annen i det venstre. Jeg synes det ser ut som en P4-mikrofon.

Men stå fram, du tilfeldig bildebylinejournalist! Sjekk den behandlede utgaven av bildet på linken ovenfor, for et tydeligere bilde av journalistene.

JanThomas

Bonus 2: Bedriftsbildebyline

Og sjekk denne. Tilsynelatende et normalt Dagbladet Fredag-bilde av Kristoffer Joner. Men hva er det bygget i bakgrunnen? Er det ikke? Jo, det er Havnelageret. Der hvor Dagbladet holder hus. Dermed får man lurt inn hele bedriften som linselus. Imponerende!

IMG_0414

Flere jævla bra bylines her, her, her, her, her og her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Jævla bra byline 8”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..