Kategorier
Film Intervjuer Mat

Amerikas matmor

«Julie & Julia» er Meryl Streep og regissør Nora Ephrons kjærlighetsbrev til smør og USAs nasjonalkokk, Julia Child.

XLBB-D2-Julia-Child_174464a

FOTO: SONY

Julia og Paul Child hadde vært gift i to år da de ankom Rouen med båt i november 1948. De var sultne, og ekteparets første lunsj på fransk jord var en enkel klassiker fra det franske kjøkken: østers, hvitvin og «sole meunière »; flyndrefilet tilberedt med smør, hvetemel, persille og sitron.

«Det mest spennende måltidet i mitt liv,» skrev Child over 50 år senere i memoarene «My Life in France».

Lunsjen på restauranten La Couronne ble starten på en kulinarisk reise som ikke bare forandret Childs liv. Hennes kokebøker og tvprogrammer endret amerikanernes forhold til matlaging for alltid. Da skuespiller Meryl Streep (60) som barn kom hjem fra skolen, så hun ofte Julia Childs «The French Chef» på tv, sammen med moren sin.

– Julias matlaging var revolusjonær. Moren min så nok mest på tv-programmet som underholdning, men hun serverte også retter som coq-au-vin. Selv om hun kalte det «drunken chicken», ler Streep.

Meryl Streep og regissør Nora Ephron har ankommet Four Seasons Hotel i Paris i forbindelse med lanseringen av filmen «Julie & Julia».

Les resten av saken på D2.no.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Amerikas matmor”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..