«Julie & Julia» er Meryl Streep og regissør Nora Ephrons kjærlighetsbrev til smør og USAs nasjonalkokk, Julia Child.
FOTO: SONY
Julia og Paul Child hadde vært gift i to år da de ankom Rouen med båt i november 1948. De var sultne, og ekteparets første lunsj på fransk jord var en enkel klassiker fra det franske kjøkken: østers, hvitvin og «sole meunière »; flyndrefilet tilberedt med smør, hvetemel, persille og sitron.
«Det mest spennende måltidet i mitt liv,» skrev Child over 50 år senere i memoarene «My Life in France».
Lunsjen på restauranten La Couronne ble starten på en kulinarisk reise som ikke bare forandret Childs liv. Hennes kokebøker og tvprogrammer endret amerikanernes forhold til matlaging for alltid. Da skuespiller Meryl Streep (60) som barn kom hjem fra skolen, så hun ofte Julia Childs «The French Chef» på tv, sammen med moren sin.
– Julias matlaging var revolusjonær. Moren min så nok mest på tv-programmet som underholdning, men hun serverte også retter som coq-au-vin. Selv om hun kalte det «drunken chicken», ler Streep.
Meryl Streep og regissør Nora Ephron har ankommet Four Seasons Hotel i Paris i forbindelse med lanseringen av filmen «Julie & Julia».
Les resten av saken på D2.no.
Ett svar på “Amerikas matmor”
Thank you for sharing. I love Meryl Streep and all her movies.