Kategorier
Intervjuer metal Musikk

The Cumshots: Blod, svette og tequila

Denne uka slapp The Cumshots sitt fjerde album, A Life Less Necessary. Det betyr Kristopher Schau-uke på bloggen. Vi begynte i går med tegneserien Margarin, og i dag blir det rapport fra The Cumshots’ intense osloturné i 2002. Publikum bankes opp, blodet spruter, glass knuses og stemmebånd ryker.

blitz

Faksimile fra Aftenposten.

The Cumshots har fylt Palace Grill, Paragrafen, Café Con Bar og Blitz på sin Oslo-turné. Nå gjenstår finalen.

– I går spilte vi på et countrysted, og der var det bedre applaus, freser gitarist Ole Petter Andreassen, alias El Doom, mot et tirsdagsslapt publikum på Paragrafen.

Men når Kristopher Schau, alias vokalist Max Cargo, nettopp har banket opp en publikummer, er det kanskje ikke rart folk er noe reservert.

«Mettall»-bandet The Cumshots tåler å bli kalt «helsikes jazzorkester», og det tåler hyperaggressiv «slamdancing».

Men når samme mann – trommeslager Chris Reddy i rivalene Farout Fishing – kaster en bruskasse i hodet på Kristopher så blodet siler, renner begeret over. Den storvokste vokalisten griper brutalt fatt i urokråken og gir ham regelrett juling.

– Han forstyrret publikum og skadet oss, så det ble nødvendig å ta affære, sier vokalisten selv.

The Cumshots på syv dagers osloturné er ingen spøk. Og fortsatt står helgens tre konserter igjen.

Blod
Kristopher Schau ramler opp på bardisken på Palace Grill mandag, freser forbi en livredd Vigdis Seglem og dæljer huet i glasskuppelen i taket. Glasset singler ned over publikum, mens blodet spruter fra et kutt i Kristophers ansikt.

– Iiihhh, jeg blir helt vettskremt. Nå skal jeg bare drikke opp ølen min og flykte herfra, hviner Vigdis.

Utestedet hadde på forhånd sendt ut varsel om «tung rock og høy lyd» til stamgjestene, noe Vigdis ikke hadde fått med seg. Kristopher fyrer av kruttlapppistoler, og hele bandet velter forbi Vigdis og opp på bardisken etter tur. El Doom snubler og ramler ned blant publikum.

Men da konserten er slutt tre kvarter senere, sitter Vigdis naglet fast til en ny halvliter.

– De er jo helt steingale, jeg har aldri sett noe lignende. Men det var jo et enormt bra show, noe slikt opplever jeg neppe igjen.

– De spiller i morgen også.

– Å nei, det holder med én gang.

Svette
Kristopher vrir svette og blod fra konserthelsetrøyen opp i et tomt halvlitersglass. Så trekker han av seg konsertunderbuksen – som alltid brukes på konsert og aldri er blitt vasket.

– I Bergen traff vi vokalisten i Poor Rich Ones, William Hut, backstage. Vi har lenge mobbet dem for å være et pyseband, men han skulle bevise at de var tøffe rockere. Jeg ble dypt imponert da han drakk opp underbuksesvetten min, utblandet med en kaffeskvett. Nå er jeg Poor Rich Ones-fan, ler Kristopher.

Tequila
Tirsdagen ender med at The Cumshots ramponerer bakrommet i tung tequilarus; mens utestedet svarer med å ta beslag i spritrestene. I løpet av osloturneen får gruppen minst i seg 60 halvlitere, 10 kasser pils og syv helflasker tequila. Deres turnémanager har av helseårsaker bestemt at det bare blir tequila annenhver dag, men gjengen er ikke lett å styre.

– På en konsert i Bergen fyrte vi oss skikkelig opp på tequila før konserten, og bestemte oss for å gå på scenen og spille én sang i 22-tiden. Publikum skjønte ingenting, og siden er dette blitt fast tradisjon, sier Kristopher.

Fans
– Jeg synger «My dick is a melon, stuck inside you» og så kommer dere inn på «Please stand still, that’s all we can do».

På bakrommet lærer Kristopher resten av bandet opp i koring, men to som allerede kan de fleste tekstene utenat er 21-åringene Monica Hellevangsdal fra Tønsberg og Anne Marit Aasen fra Lillehammer. Allerede etter andre konsert har Monica mistet stemmen.

– Jeg har vært rocker siden jeg hørte Guns N’ Roses da jeg var syv år gammel. Jeg elsker Metallica, Iron Maiden, Kiss og Judas Priest, og The Cumshots er det eneste norske bandet som kan måle seg med dem, sier Monica.

Jentene har tatt seg en ukes ferie for å følge osloturneen. Da vil de ha sett The Cumshots 12 ganger.

Provokasjonen som forsvant
– Du må komme på Blitz. Da skal vi provosere blitzerne så mye at de tar livet av oss.

El Doom er full av gode ideer etter at Maniac fra Mayhem sang med på en versjon av Metallicas «Seek and Destroy» på Café Con Bar onsdag. Det snakkes om nazihilsener, Mussolini-skjorter og det som verre er.

Men da The Cumshots møtes med banneret «Blitz mot kvinneforakt» på scenen og Kristopher overrekkes en singlet med påskriften «Kill the cop within yourself» svikter motet.

Maniac uteblir, og det er lite provoserende sprengkraft igjen i konserten.

Penger
Fulle hus på Oslos rockebuler fører vel til sprengfet lommebok? Kristopher har regnet ut at de fem medlemmene sitter igjen med omtrent en hundrelapp per dag.

– Etter taxi hjem i kveld ender vi opp i underskudd, så vær så snill og kjøp noen T-skjorter, bønnfaller Kristopher publikum på Palace Grill etter konserten.

Og etter avsluttende trommesolo må trommeslager Christian Svendsen, alias Rodriguez Morales, kle seg om til arbeidstøy.

– Jeg jobber egentlig som elektriker, og nå må jeg rett til strømutkobling på Storo. Men til helgen får jeg også være med på festingen.

PS! Artikkelen ble skrevet og trykket i Aftenposten Aften før de tre siste konsertene, på Gamla, Nyx og Last Train, var gjennomført.

The Cumshots (anno 2002)
* En videreføring av Caliban Allstars, som ga lyd fra seg med EM-sangen «Nå skal de faen meg få».
* Består av Max Cargo (vokal), El Doom (gitar), Tom Schlong (gitar), Tommy Dean (bass) og Rodriguez Morales (trommer).
* Har gitt ut albumet Last Sons of Evil (Duplex/EMI)
* Albumet slippes i verden 21. januar på amerikanske This Dark Reign Recordings/Devil Doll.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

10 svar på “The Cumshots: Blod, svette og tequila”

[…] The Cumshots: Blod, svette og tequila « Øyvind Holen oyvindholen.wordpress.com/2009/09/30/the-cumshots-blod-svette-og-tequila – view page – cached + @roareskild Men har du sett/hørt Akons første single. Da han kalte seg A-kon, i 1996? http://bit.ly/26TTNg 3 hours ago + @joppedoh @Firetopmountain @Asbjorn1975 Akons første single fra 96:… (Read more)+ @roareskild Men har du sett/hørt Akons første single. Da han kalte seg A-kon, i 1996? http://bit.ly/26TTNg 3 hours ago + @joppedoh @Firetopmountain @Asbjorn1975 Akons første single fra 96: http://bit.ly/26TTNg Han slo ikke gjennom, men rappet i alle fall. (Read less) — From the page […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..