Kategorier
Musikk R&B

Mariahs remikser

Mariah Carey får lunkne kritikker for Memoirs of an Imperfect Angel. Her er første og siste gang jeg anmeldte en plate med r&b-divaen.

Mariah Carey
The Remixes
Columbia/Sony 2003
4/6

Mariah er best på samleplate.
Stakkars Mariah Carey! Stadig latterliggjort og undervurdert, men faktum er at hun er 1990-tallets største kvinnelige popstjerne – med utrolige 150 millioner solgte plater (i 2003) er hun større enn Whitney, Madonna og Celine. Hun er ingen stor albumartist, men har sunget, skrevet og produsert en ustoppelig rekke ballader og r&b-slagere.

Denne samleren er en velkommen kompanjong til #1’s fra 1998, og er delt i to: En cd med pumpende houseremikser fra amerikanske klubbhelter som David Morales og Junior Vasquez, og en cd med hiphopfarget r&b med hjelp fra produsenter som P. Diddy og Jermaine Dupri og gjesterappere som Nas, Ol’ Dirty Bastard, Ludacris, Snoop Dogg og Jadakiss.

Høyst trolig faller bare en av platene i smak, og jeg synes utvilsomt at nummer to har lengst holdbarhet. Her er faktisk mye snadder, og med årets «I Know What You Want» (med hjelp fra Busta Rhymes’ Flipmode Squad) har Mariah til og med fått en lenge etterlengtet slager i det tidligere akk så r&b-fiendtlige Norge.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

17 svar på “Mariahs remikser”

[…] Mariah Carey, The Game og Twista strør stjernestøv og Akon bidrar med to potensielle crossoverhits, men det er trioens gruppedynamikk som styrer showet. «Wind Blow» sampler Fleetwood Macs «The Chain», mens «Order My Steps (Dear Lord) » med gospelsangerinnen Yolanda Adams minner om hvordan rapperne alltid er blitt revet mellom gatenes fristelser og kirkens trøst. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..