Kategorier
Hiphop Intervjuer Journalistikk Musikk

Se meg i Store Studio

Mandag 5. oktober hadde jeg æren av å gjeste NRKs Store Studio, sammen med Tommy Tee og Tshawe Baqwa fra Madcon. Her kan du se innslaget.

Dette var faktisk tredje gang jeg gjestet Store Studio, én gang for hver bok jeg har gitt ut. Ikke dårlig, eller hva? Det er vel bare Aksel Hennie som kan vise til lignende hyppighet, haha! Som forventet stjal jo Tshawe showet, men heldigvis ventet han til han skulle på scenen. Sjekk ut framførelsen av «About That Girl» på slutten av programmet, og legg også merke til at helten C.L. Smooth skrev et splitter nytt vers for anledningen. Sterkt!

Første gang jeg gjestet Store Studio var høsten 2004, i anledning Hiphop-hoder, og deretter høsten 2005, i anledning boka Groruddalen: En reiseskildring.

Så skulle det altså gå fire lange år før jeg rakk å skrive en ny bok, og det ble jo ærlig talt ikke sagt et ord om Hiphop nå på mandag (selv om Anne Lindmo hadde den liggende ved siden av stolen sin, men det var vel umulig å se?).

Uansett, alltid moro å være gjest i Store Studio, men dette blir siste gang, uansett om jeg skulle skrive en bestselger eller lage en hitsingel. For dette er siste sesong noensinne, Store Studio er punktum finale etter høstsesongen, så dersom jeg ikke skulle bli invitert tilbake igjen seinere i høst, var nok dette finalen.

I andre medienyheter ble jeg intervjuet av Adresseavisen om Jay-Z-konserten tirsdag 6. oktober. Jeg hadde jo dessverre ikke sjans til å dra til Trondheim denne gangen, selv om det hadde vært moro. Men Jay-Z-konserten jeg så i London høsten 2003, med Nas, Beyoncé, Lupe Fiasco og Memphis Bleek som gjester, var så bra at jeg var redd for å bli skuffet denne gangen.

Her er i alle fall det jeg mente om Jay-Z denne gangen.

adressa

Fortsettelsen:

hiphop-artist, sier Øyvind Holen (bildet), journalist i Dagens Næringsliv og forfatter av flere bøker om hiphop. Nå sist boka Hiphop – Grafitti, Rap, Breaking og DJ-ing.

-Han er absolutt en av de beste, og utvilsomt 90-tallets og 2000-tallets viktigste rapper. Han kom inn og fylte tomrommet i New York etter at både 2Pac og Notorious B.I.G. døde. Holen mener imaget rundt Jay-Z som «kongen av hiphop» har et par svake punkter.

-Det at han la opp på toppen av karrieren med The Black Album var en genistrek. At han kom tilbake allerede etter tre år og mange samarbeidsprosjekter var ikke like overbevisende. De siste albumene hans har heller ikke vært det helt store – men det er sammenlignet med de fantastiske platene han ga ut før comebacket.

Forfatteren trekker fram debuten Reasonable Doubt, The Blueprint og The Black Album som høydepunkt.

-Musikalsk har Jay-Z vært flink til å ta ut det beste fra LA-rappen, sørstatsrappen og selvfølgelig New York-stilen. Han har dessuten greid å balansere de harde gangsterlåtene med salgbar gangsterpop. Han var tidlig ute til å forstå at rapperne må ha låter både til klubben, til gata og til radioen. Et annet aspekt er hans evne til å lage konseptalbum og samarbeide med artister utenfor sjangeren. Det gjør nok at Jay-Z er en av rapperne som når utenfor hiphop-nisjen.

Saken er skrevet av Adresseavisens Stian Wallum.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Se meg i Store Studio”

[…] Se meg i Store Studio « Øyvind Holen oyvindholen.wordpress.com/2009/10/07/se-meg-i-store-studio – view page – cached + @mariusa @Asbjorn1975 Norsk Aviskorpus har fast overtid på tirsdager. http://bit.ly/19Ym20 18 hours ago + Superhelter og Facebook, jepp, de passer meget godt sammen!… (Read more)+ @mariusa @Asbjorn1975 Norsk Aviskorpus har fast overtid på tirsdager. http://bit.ly/19Ym20 18 hours ago + Superhelter og Facebook, jepp, de passer meget godt sammen! http://tinyurl.com/ye2ldr2 RT @markusm: 18 hours ago + Jay-Z og Beyoncé har landet i bartebyen sjø http://bit.ly/twvc8 RT @730no 19 hours ago + @julieoslo Korrekt. Og jeg kan legge til pornofilmestetiske , raprojalistisk og orgelminimalistiske . http://bit.ly/1g4wG1 19 hours ago + @730no Har lest den. Jeg sover på Damages selv, og har rotet og tatt opp en annen TVNorge-serie jeg trodde du anbefalte. (Read less) — From the page […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..