MF Grimm: En rapper forteller

Har du hørt om rapperen MF Grimm, som ble skutt 11 ganger og sitter i rullestol? Tegneseriebiografien hans er verdt å sjekke ut. Les en preview her.

Percy Carey og Ronald Wimberly
Sentences: The Life of MF Grimm
Vertigo/DC Comics 2007
4/6

En spennende hiphopskjebne fra virkeligheten.
I selvbiografi-tegneserien Sentences beklager rapperen Percy «M.F. Grimm» Carey seg over dårlig timing. Tidlig på 1990-tallet ble han skutt 11 ganger og sitter fortsatt i rullestol som følge av dette. Men der 50 Cent bygde opp karrieren på å rappe om da han ble skutt, kunne MF Grimm ikke innkassere troverdighet da mykere rappere som De La Soul og A Tribe Called Quest regjerte i New York. Isteden er han forblitt en parentes i hiphophistorien.

Men nettopp denne underdog-statusen gjør livshistorien hans spennende. M.F. Grimm har balansert mellom suksess og obskuritet, og sjonglert en karriere i musikkindustrien og voldsindustrien.

Han skriver muntlig og ukomplisert, og fortellingen er mer nøktern og mindre preget av klisjeer enn fiktive hiphopserier. Samtidig føler du at mye utelates og glattes over, av hensyn til venner, fiender og kolleger.

Fortellingen er for sterkt preget av æreskodeksen på gaten: «Du skal ikke sladre.» For eksempel hadde det vært på tide å fortelle hvilke tekster han skrev i Los Angeles på 1990-tallet, ryktene sier at Grimm var ghostwriter på Dr. Dres The Chronic.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: