Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 12: Det tredje testamentet

Øyvinds julekalender, 24 tegneserietips på 24 dager. Del 12: Den franske godbiten Det tredje testamentet, som vi dessverre bare fikk første del av på norsk.

Xavier Dorison og Alex Alice
Det tredje testamentet bok I: Markus eller Løven våkner
Seriehuset 2007
5/6

Lovende start for klassisk fransk eventyrserie.
Ved forrige boom for oversatte tegneserier på 1980-tallet sto den historiske franske eventyrserien i front, med François Bourgeons Vindens passasjerer som kroneksempel. Albumserien Det tredje testamentet minner da også om et møte mellom nettopp Vindens passasjerer og Dan Browns Da Vinci-koden.

De elegante tegningene til Alex Alice minner om Bourgeons grundighet. Figurene er kanskje litt stivere, men skildringene av bygninger og natur er imponerende livaktige. Vi har også en sterk kvinnelig hovedrolle, Elisabeth, guddatter av erkebiskopen av Elsenor.

Vi er i middelalderens Frankrike, der inkvisisjonens brutale framferd kaster lange og blodige skygger over religionsfriheten. Som i Da Vinci-koden beveger vi oss dypt inn i religiøs mystikk og vidløftige konspirasjonsteorier, og selv om første album bare rekker å introdusere figurene og gi oss noen glimt inn i konfliktene virker dette både spennende og troverdig. Eneste ankepunkt er at det muligens hadde vært bedre å gi oss alle de fire albumene mellom to permer, siden tegneserieromanen står sterkere enn albumserier om dagen (2009-kommentar: Spesielt siden det ble med dette ene albumet i norsk oversettelse).

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Øyvinds julekalender, luke 12: Det tredje testamentet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..