Jævla bra byline 11: Kongen og dronningen er kåret

Saken er biff: Dagbladets Hallgeir Kvadsheim og KK-redaktør Gjyri Helén Werp er kongen og dronningen av bylines i Presse-Norge.

Byline-dronningen: Gjyri Helén Werp i KK.
KK-Gjyri imponerte stort i påskenummeret til KK, da hun droppet forsidemodellen og kuppet hele forsida selv – med pangsaken «Til deg! Sjefredaktørens vårfavoritter». Men akkurat da jeg trodde toppen var nådd druste Gjyri til i julenummeret.

Dette (under) er jo strengt tatt ingen byline, siden saken er satt ut til en stakkars frilanser, men likevel! I «jævla bra byline»-redaksjonen handler det først og fremst om skamløst selvopptatte pressefolk, så denne må med.

Saken? En åtte (8!) siders interiørreportasje fra KK-redaktørens eget hjem, kombinert med bilder av madammen selv i sofaen og attpåtil hennes nypyntede barn, som koser seg med hjemmelaget sjokoladekake på kjøkkenet. «Gjyri Helén innreder og pynter på intuisjon, og hun vil helst ikke ha for mye innblanding, men barna får selvsagt være med,» får vi vite. Og saken når også forsida: «Se sjefredaktørens herlige julehjem», lokkes det med.

Da er det ikke så rart at stakkars Liv Ullmann får nøye seg med to sider og ingen forsidehenvisning på KKs eksklusive audiens i hennes New York-leilighet. 8-2 til sjefredaktøren altså.

Bylinekongen: Hallgeir Kvadsheim i Dagbladet
Hva skal man si? Hvordan har denne mesteren av bylinebilder sneket seg forbi «Jævla bra byline»-redaksjonen helt til nå? Det må vel være en klassisk «ser ikke skogen for bare trær»-variant. Hallgeir har prydet uante antall forsider, og illustrert en endeløs rekke økonomisaker med store bilder av seg selv. Og det er hans egne saker det er snakk om.

Merkelig nok er det ikke blitt noen markant økning etter at kjendisstatusen økte etter at han ble tv-stjerne i «Luksusfellen». Men i denne saken fra 9. januar i år, er han tilbake. Hele fire forskjellge bildebylinevarianter i samme sak, dessverre fikk vi ikke nyte hans speilblanke isse på forsida også. Må ha vært en glipp på desken.

Bonus 1: Dagbladets nye utfordrer.
Pass deg, Hallgeir. Dagbladets dataekspert Diana Badi tok både forsida og firespalters bildebyline inne i Dagbladet 15. februar i år.

Bonus 2: Klassisk korrespondentbyline.
Avisas mann er på plass i England. I London! Og det bør vi jo for svarte vise fram på bylinebildet også. Det holder ikke med Big Ben og Houses of Parliament i bakgrunnen, ta med en paraply med Union Jack på også.

Bonus 3: 4 bylines for the price of one.
Dagbladets Vegard Larsen får ny jobb. Dagbladets Joakim Thorkildsen skriver sak. Dagbladets Jan Omdal og Dagbladets Sven Ove Bakke kommenterer saken. Hvem trenger lesere og kilder når man har journalister?

Flere bra bylines her, her, her, her, her, her, her og her.

10 kommentar

 1. Hahahaha!
  Elsker denne serien, Øyvind.

 2. Haha fantastisk morsomt.

  Redaktøren i dame/businessbladet Flair Business putta forøvrig seg selv på forsiden for et år eller to siden. Hun hadde riktignok ikke noen feature inni bladet – bare en leder med et digert bilde.

 3. […] 2: Sette-skapet-på-plass-byline Jan Omdahl fikk være i bylineparadis i 17 dager. Så vendte bildebylinekongen Hallgeir Kvadsheim tilbake over hele forsida av Dagbladet, samt åttespalters bildebyline i […]

 4. […] jævla bra bylines her, her, her, her, her, her, her, her, her og […]

 5. […] presentert til et bredere publikum, ser de aller fleste på som positivt og ønskelig.” Bylinedronning Gjyri Helén Werp, redaktør i KK, til […]

 6. […] ta et oppgjør med kroppsfokuset eller for å vise fram det nye silkelakenet sitt. KK-redaktør og bylinedronning Gjyri Helén Werp skjelver i støvlettene. Hva blir neste grep i krigen mellom […]

 7. […] Ta et skikkelig bilde av journalisten foran Big Ben da, Aftenposten. Bare se hvordan svenske Anders Sjöstrand gjør det! […]

 8. […] Posted on juni 17, 2011 by oyvindholen Slanke-Ingvill er ute etter bildebylinetronen. Dronningen sitter svært utrygt når VGs Ingvill Dybfest Dahl kliner til med følgende perlerad med jævla bra […]

 9. […] et kort intermezzo som bylinedronning, men må nok innse at hun ikke helt når opp til redaktørene Gjyri Helen Werp (KK) eller Hilde Haugsgjerd (Aftenposten) […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: