Kategorier
Musikk

Osloplater 11

Man kan finne en del godbiter på singlemarkedet i Oslo. Ukas høydepunkter er Bertine Zetlitz’ uimotståelige «Snow On A Hot Day», og Locomotives’ støyende G.R.I.L.L.


Bertine Zetlitz
Snow On A Hot Day cd-s

EMI Norsk 1997

Oslojenta Bertine Zetlitz følger opp sin debutsingel Getting Out med denne friske og idiotisk fengende discolåta. «Snow On A Hot Day» er en ganske så uimotståelig liten poplåt, som er langt mer melodiøs enn mye annen norsk dustedisco.

Bertine har selv skrevet låta, men må dele mye av æren med produsent Jan Bang. Bang pakker Bertines fine stemme inn i en overflod av artige effekter og tøffe rytmer. Blir du ikke i godt humør av denne, er du fortapt. Helheten trekkes dessverre kraftig ned av en meningsløs og endeløs remix av låta.

Locomotives
G.R.I.L.L. EP
RCA/BMG 1997

Locomotives hevder at de her leverer tidenes lengste single. Men selv om over 34 minutter effektiv spilletid er imponerende, må jeg trekke fram technohodene i The Orb leverte en single på 40 minutter. Og den besto kun av én låt. Men gutta i Locomotives trenger ikke furte, for G.R.I.L.L. er en meget potent dose norsk støypop.

Spesielt åpningssalutten «Universe» sitter rett i nøtta, en frisk og skurrende dose fortreffelig pop. Plata er et overskuddsprodukt fra bandet, og ingen av låtene kommer til å dukke opp på den kommende cd-plata. Locomotives serverer både kjappe poplåter og mer dvelende støyballader.

Amerikansk rock er en klar referanse, spesielt Boston-rock fra band som Pixies og Dinosaur jr. Låt nummer to, «Life Is Beautiful», minner svært om New York-gruppa Lotion, med sin svulstige dramatikk og noe vinglete melodi. Locomotives har trøkket og samspiltheten som gjør at vi venter i spenning på flere låter. Men de kunne godt spart seg for «morsomhetene» på slutten av plata, som ødelegger helhetsinntrykket.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Osloplater 11”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..