Kategorier
Hiphop Musikk Sakprosa

Pris til Hiphop

Hipphurra! Mikael Noguchi og meg ble de lykkelige mottagerne av fagbokprisen i Kulturdepartementets prising av årets beste barne- og ungdomsbøker. Hiphop er «et forbilledlig eksempel på hvordan det visuelle og det  tekstlige uttrykket balanserer underholdning og engasjement med seriøs informasjonsformidling,» ifølge juryen.

Dette er første gang jeg vinner noen pris siden borettslagsmesterskapet i langrenn da jeg var liten, og selvsagt var jeg bortreist da prisen ble delt ut. Jeg fikk dermed ikke anledning til å møte verken kulturministeren eller de andre dyktige prisvinnerne, men heldigvis kunne Mikael representere oss da prisen til Hiphop ble delt ut.

Her er juryens begrunnelse:
«Når man skal formidle fagstoff til barn og ungdom på en engasjerende måte, er det avgjørende  hvordan stoffet presenteres. Juryen mener Øyvind Holen og Mikael Noguchis Hiphop. Graffiti, rap, breaking, dj-ing er et forbilledlig eksempel på hvordan det visuelle og det  tekstlige uttrykket balanserer underholdning og engasjement med seriøs informasjonsformidling.

Boka gjør rede for hiphopens historie fra begynnelsen og fram til i  dag på en grundig, men samtidig lettlest måte: Teksten brytes jevnlig opp av alternative typer  tekster som skaper variasjon og gir ulike viklinger, som tegneserie, faktabokser, intervjuer og  spillelister. Disse tekstene er strukturert ved hjelp av to gjennomgangsfigurer fra den innledende tegneserien, som syr det hele sammen, så boka framstår som helhetlig og  oversiktlig.

Illustrasjonene er kraftfulle og fargerike. De bidrar sterkt både til å skape rett stemning rundt hver tidsperiode som skildres, men også til selve faktaformidlingen.»

Lokalavisen Groruddalen tok seg dessuten tid til et raskt intervju, som du kan lese her.

Og her er noen flere anmeldelser av boka, fra Aftenposten, Aftenposten (to ganger), Bergens Tidende og Haugesunds Avis. Les også mitt intervju med tegneserieprisvinner Bendik Kaltenborn her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Pris til Hiphop”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..