Kategorier
Hiphop Musikk reggae

Damian Marley til Hove

Jeg gleder meg vilt til samarbeidsalbumet mellom Damian Marley og Nas. Og nå kommer duoen sannelig til Hove også. Her er min anmeldelse av Jr. Gongs store gjennombruddsalbum fra 2005.

Damian «Jr. Gong» Marley
Welcome to Jamrock
Tuff Gong/Universal 2005
5/6

Bob Marley ville ha vært stolt.
Med Welcome To Jamrock setter Bob Marleys yngste sønn fingeren presist på Jamaicas problemer: Mens turistene sipper drinker på stranden, dreper ungdommene hverandre på grunn av politikk, dop og fattigdom.

Jamrock er det andre Jamaica, og tittellåten er blitt en fullt fortjent monsterslager. Albumet innledes like militant, med samplinger av Haile Selassie og Marcus Garvey og rop om revolusjon.

Damian Marley har en hes røst som er nærmere toastere som Ninjaman og Supercat enn farens melodiøse sangstemme, og med hjelp fra storebror Stephen Marley har han skapt en musikalsk oppsummering av Jamaica anno 2005. Dette handler like mye om fest som revolusjon, og Damian pøser derfor på med roots reggae, ska, dancehall, r&b, hiphop og gjester som Bobby Brown, Black Thought fra The Roots, Nas og Bounty Killer.

Dette gir en noe forvirrende og utmattende helhet, men er du av typen som bare kjøper ett reggaealbum i året er dette en god kandidat. Og tittellåten er essensiell (Lil’ Kim har knabbet melodien til sin egen «Lighters Up»).

Les også min anmeldelse av Ky-Mani Marley her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Damian Marley til Hove”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..