Kategorier
Tegneserier

Syrete tegneserieklassikere

Danskene tar ansvar for den europeiske tegneseriearven.

Corto Maltese og John Difools eventyr er to europeiske tegneserieklassikere, og to nye titler er tilgjengelige for norske lesere. Det danske forlaget Faraos Cigarer har oversatt Corto-albumet Mu og John Difool: Før inkalen, som tidligere var utilgjengelige for alle som sov i italiensk- og fransktimene.

Mu er det siste albumet Hugo Pratt laget om sjømannen Corto Maltese, den hardkokte lykkejegeren med pokerfjes og bløtkokt hjerte. Det er også en av de mest psykedeliske historiene i serien, spekket med hallusinasjoner, magiske sopper, atlantismyter og mystikk. Den forseggjorte innpakningen byr på hele 100 sider med bonusmateriale.

I Før inkalen vender forfatter Alejandro Jodorowsky tilbake til sin elskede antihelt, privatdetektiven John Difool, i en forløper til den skoledannende science fiction-serien Cappelen ga ut på norsk på 1980-tallet. Boken samler seks album mellom to permer, og senere gir det danske forlaget også ut den fire bind sterke oppfølgeren Den siste inkal.

Egmont Serieforlaget gjenutga den originale John Difools eventyr i bokform i 2008, og samlet også første halvdel av Corto Maltese-sagaen i en påkostet boks i 2007. Den andre og avsluttende boksen ligger derimot på is, så inntil videre må du gå for den danske oversettelsen hvis du vil lese Corto Malteses siste eventyr.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Syrete tegneserieklassikere”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..