Kategorier
Hiphop Musikk reggae

Raggabalder med Joddski

Torsdag 8. april spiller Joddski på John Dee, før han avslutter kvelden med Raggabalder Riddim Rebels på Livingroom. I den anledning: Mine anmeldelser av to av hans Raggabalder-mixtapes.

Raggabalder Riddim Rebels
Ramsalt Ragga volum 1
Raggabalder 2002
5/6

Der Sverige har flere fine dancehallartister holder Jørg-1 og 2xhvr fra Tungtvann fanen høyest her hjemme. Gutta har bijobb som dancehallduoen Raggabalder, som her kommer med sitt andre høyst uoffisielle miksalbum med knitrete sjutommere fra Jamaica.

Og gutta gjør en nesten like god jobb som Greensleeves i sin presentasjon av dancehallhøydepunkter, samtidig som de trekker linjene langt bredere ved å ta med fransk og svensk reggae, samt hiphopartister som Clipse og Eye ‘N’ I. Når du har hørt denne forstår du også hvor morsomt det er når alle de store artistene legger vokal på de mest populære rytmesporene.

Raggabalder Riddim Rebels
Ramsalt Ragga Volum 2
Raggabalder 2003
5/6

Tungtvanns Håvard og Jørgen fortsetter sin misjoneringsvirksomhet i Oslo med klubben Raggabalder, og viser at dancehall er et globalt fenomen. På denne samleren mikser de en mengde hete låter fra Jamaica med norske Nico Danjah, svenske Jogi og amerikanske rappere som 50 Cent og Lil Jon & The Eastside Boyz – krydret med Raggabalders egne utrop, effekter og hvinende sirener. Moro!

Opprinnelig publisert i Dagsavisen.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

8 svar på “Raggabalder med Joddski”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..