Kategorier
Intervjuer Musikk

Faithless-intervju anno 1996

Faithless holder fortsatt koken, og tirsdag 4. mai spiller gruppa på Sentrum Scene, 14 år etter det store gjennombruddet med «Insomnia». Jeg hadde faktisk glemt at jeg intervjuet Rollo for VG i 1996, men her er det.

Sister Bliss og Maxi Jazz.

Nå inntar technomusikken VG-lista. Engelske Faithless ligger på en sterk syvendeplass med et av årets bedre album, Reverence.

– Det er fantastisk at plata blir så godt mottatt som den blir. Vi spilte den inn i løpet av 17 dager uten å tenke på følgene. Det kunne like gjerne blitt et svare kaos, forteller hovedmannen bak bandet, Rollo.

Musikalsk kaos betegner flere av 90-tallets større utgivelser. Plater som stjeler og låner fra alle aspekter innen popmusikk. Faithless mikser elementer fra de fleste av 90-tallets musikkformer; house, hiphop, soul og reggae

Stjeler musikk
– En slik blanding av musikkformer er veldig typisk for Storbritannia, som er blitt et veldig fargerikt land. Jeg skal ikke si England er uten rasisme, men jeg tror vi har lettere for å akseptere andre kulturer og levemåter. Dette fører blant annet til at forskjellige musikkformer og impulser smelter sammen.

Rollo dannet Faithless sammen med rapperen Maxi Jazz, discjockeyen Sister Bliss og sangeren Jamie Catto. Rollo har bakgrunn som produsent, og jobbet som det i tre år uten noen gang å samarbeide med en gitarist.

– Datamaskinen har forandret populærmusikken og gjort det mulig for langt flere å skape musikk. Ved hjelp av en datamaskin og litt penger kan alle nå lage og gi ut musikk. Ved hjelp av samplere (maskiner som gjør det mulig å stjele småsnutter av gamle melodier journ. anm. ) kan man også stjele elementer fra hele musikkhistorien. Selv stjeler jeg gjerne fra gammel bebop så vel som hard techno.

I oktober spiller Faithless i Oslo. Da med musikere.

Og dett var dett, ikke alltid man fikk så stor plass i VG.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

4 svar på “Faithless-intervju anno 1996”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..