Kategorier
Intervjuer Musikk

Robyn: Barn av 90-tallet

Hun er kåret til tiårets stilikon og har jobbet med Madonna, Britney Spears, Röyksopp og Snoop Dogg. Men dette var bare oppvarmingen til årets tre soloplater. 2010 er Robyns år.

Tidlig i tenårene var Robin Miriam Carlsson en hyppig husgjest hos venner som fikk inn MTV. Hun hadde bare svensk tv og radio hjemme, og var sultefôret på ny musikk. Hun tok opp programmer som «Yo! MTV Raps!» på videokassett, og så på opptakene hjemme – igjen og igjen og igjen. Hiphop, r&b og dance ble hennes religion, hennes punk, hennes ungdomsopprør mot teaterforeldrene.

16 år senere er det fortsatt denne miksen av popadel som Michael Jackson og Madonna, r&b og hiphop, samt europeisk dance som setter preg på kvinnen som i dag er kjent som popstjernen og moteforbildet Robyn.

I år gir 30-åringen ut hele tre album, det første, Body Talk Pt. 1, kommer 14. juni, og senere i sommer spiller hun på Øyafestivalen i Oslo.

– Absolutt, absolutt, svarer Robyn da D2 spør om hun fortsatt er formet av musikken hun digget i tenårene.

– Det var dette jeg vokste opp med og identifiserte meg med. Jeg liker det melodiske og det rytmiske i alt fra Madonna, Cyndi Lauper, Prince og Eurythmics til hiphop, Kraftwerk og all mulig klubbmusikk.

Les resten av saken her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

7 svar på “Robyn: Barn av 90-tallet”

[…] – Det finnes mange unge Neneh-fans på internett som jobber for at vi skal gi ut albumet hun spilte inn med Tricky, kampanjen ledes av en polsk gutt i 20-årene. Men sirkelen vil nok isteden sluttes med at Neneh ender opp med å jobbe med Massive Attack, Tricky og andre folk hun har jobbet med tidligere [2014-kommentar: Det gikk ikke slik. I alle fall ikke ennå. På Blank Project samarbeider Cherry med RocketNumberNine, Four Tet og Robyn.] […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..