Kategorier
Musikk reggae

Lady Saw: Heftig griseprat

Reggae spessial, dag 6: Grisepratveteranen Lady Saw. Siden midten av 1990-tallet har hun gjort sitt for å befeste ”pumpum”-låter som en egen sjanger.

Lady Saw
Strip Tease
VP Records/Tuba 2004
4/6

For sexy for Norge.
Synes du Britney Spears er for lettkledd? At Christina Aguilera er for grov i kjeften? At Beyoncé spiller for mye på sex? Da bør du lukke både øyne og ører før du beveger deg inn i Lady Saws verden.

Siden Shabba Ranks og 2 Live Crew satte nye rekorder i griseprat på plate, har damene i dancehall og hiphop fulgt etter. Og ingen er frekkere enn Lady Saw, som siden midten av 1990-tallet har gjort sitt for å befeste ”pumpum”-låter som en egen sjanger.

Tekstene kretser stolt rundt aggressiv seksualitet og det kvinnelige kjønnsorgan, og damen er selvsikker som en LL Cool J på viagra. Låter som ”Pretty Pussy” og ”Best Pum Pum” blir i overkant seksualiserte for norske ører, men Lady Saw kan måle seg med de mest utagerende mannlige dancehallstjernene.

De forrykende høydepunktene står i kø, men som med dancehallalbum flest blir en drøy time i overkant. Det skulle ikke forundre meg om Britney og Christina lytter ekstra nøye på Strip Tease, men når får vi den første poplåten med ”pumpum”-tekst?

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Lady Saw: Heftig griseprat”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..