Kategorier
Intervjuer Musikk

Melissa Auf der Maur: En rockeviking fra Canada

Melissa Auf der Maur (38) har spilt bass i Hole og Smashing Pumpkins, men det måtte en islandsk vulkan til for å stoppe henne. Dette er en forsmak på morgendagens «women in rock»-spessial i D2.

FOTO: WARNER

– Dette er fantastisk. Jeg må bare unnskylde, på vegne av min venn vulkanen.

Det er mai, og Melissa Auf der Maur er på telefon fra Helsinki. Egentlig skulle hun vært på lydprøve før konserten på osloklubben Mono, men bassisten som har overlevd to av grungegenerasjonens vanskeligste bandledere, Courtney Love i Hole og Billy Corgan i Smashing Pumpkins, sitter askefast i Finlands hovedstad takket være den islandske vulkanen Eyjafjallajökull. Egentlig passer det bra, siden Auf der Maur er mer enn gjennomsnittlig opptatt av mystikk, myter og norrøn historie.

– Kjenner du bandet Type O Negative? Vokalisten Peter Steele har islandske røtter, og var rockekriger, viking og en nærmest mytisk skapning. Han døde samtidig som vulkanen hadde sitt utbrudd, og jeg så et bilde av askeskyen som var formet som et skjelett. Peter var en type mann som ikke hører hjemme i vår tid, men som heldigvis fant seg et hjem i rockemytologien. I eldre tider ville disse blitt hyllet som konger, men i dag er de arbeiderklassegutter som spiller i rockeband.

Les resten av saken her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..