Kategorier
Intervjuer Musikk

Uffie: – Image er viktigst

Uffie (22) har blandet pop, punk, techno og hiphop i fem år. Men når debutalbumet omsider er her, er hitlistene allerede okkupert av elektropopen til Lady Gaga og Ke$ha.

I 2006 ble 18 år gamle Anna-Catherine Hartley, alias Uffie, popstjerne på et øyeblikk. Singelen «Pop the Glock» ble en av 2000-tallets store sensasjoner i klubbverdenen, båret frem av en selvsikker amerikansk tenåring, oppvokst i Hong Kong og bosatt i Paris, og som flørtet uhemmet med sex, provoserende tekster, hiphop og techno.

Flere singler, 17 millioner avspillinger fra MySpace og samarbeid med klubbhelter som Pharrell Williams, Justice, Mr. Oizo og Crystal Castles fulgte, men albumet lot vente på seg. Uffie giftet seg med graffitimaler André Saraiva i august 2008, men skilte seg sommeren etter. Da hun samme år ble gravid, ga dette henne faktisk endelig tid til å fullføre albumet.

– Å være del av musikkindustrien er som å bli revet i tre deler. Bookingagenten vil ha deg på turné, plateselskapet vil at du skal promotere platen, mens produsenten vil ha deg i studio. Da jeg ble gravid, hjalp det meg faktisk å gjøre ferdig platen, siden jeg bare kunne være i studio, sier Uffie til D2.

Les resten av saken her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Uffie: – Image er viktigst”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..