Kategorier
Tegneserier

Glemt antologi 4: Angst og beven

Den tredje i en lite populær serie: Husker du den kortlivde tegneserieantologien Angst & beven, som prøvde å oppdatere skrekkseriene til 90-tallet? Da var det faktisk hele tre skrekkantologier på det norske markedet.

(Les om flere glemte antologier her , her og her. Norges mest seiglivede antologi kan du lese mer om her.)

Angst & beven heter et av de nyeste tilskuddene i floraen av tegneseriehefter i Norge. Det er, som navnet sier, historier som skal skremme leserne, og vil sikkert glede leserne av de andre skrekkbladene i Norge, Iskalde grøss og Rødt, hvitt og rått.

Bladet skal presentere det beste av nyere amerikanske skrekkserier, i motsetning til Iskalde grøss som består av serier fra 1950-tallet. Historiene i Angst & beven er mer «sofistikerte», varierte og skrekkelige enn i Iskalde grøss.

En hovedpillar i bladet er basert på den engelske forfatteren Clive Barkers bøker og filmer. Barker, kalt Stephen Kings arvtaker, er lite kjent i Norge, men har vunnet stort ry med sine bøker, noveller og sin banebrytende skrekkfilm Hellraiser.

I hvert nummer av Angst og beven får vi presentert en tegneserie basert på Barkers noveller og filmer. Historiene er i farger og er tegnet av noen av de mest talentfulle tegnerne i USA og England nå, John Bolton og Scott Hampton.

Og flere historier er på vei. Resten av bladet består av korte fortellinger – à la Iskalde grøss, men av nyere dato. Et norsk innslag har bladet også: Steffen Kverneland tegner de to grusomme vertene og gjennomgangsfigurene i bladet, naturlig nok kalt, heter de Angst og Beven.

Historiene i bladene er tatt fra amerikanske blader som Tapping The Vein, Hellraiser, Death Rattle og Taboo. Bladet er merket «tegneserier for voksne» på grunn av et til dels ganske grusomt innhold. Men bladet gjør seg fortjent til en fortsatt eksistens grunnet dets gode tegninger og historier. Det er faktisk av de beste på det norske markedet nå.

Det har hittil kommet ut tre nummer av Angst & beven. Det koster kr 17,50 pr. stk. og bladet gis ut av SEMIC/Nordisk Forlag (2010-kommentar: Tror blekka gitt inn etter totalt fire numre).

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende i 1990.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

7 svar på “Glemt antologi 4: Angst og beven”

Hvordan kan jeg få tak i eller se Clive Barkers «Byene i Åsen» fra Angst & beven? Jeg husker bladet, og vil gjerne bruke/se det i filosofisk sammenheng.

Angst og beven kan nok være litt vrient å få tak i, kan ikke annet enn å anbefale bruktsjapper, antikvariater, QXL og lignende salgssteder.

Men: Det er ikke noe problem å få tak i tegneserien på engelsk. Den ble opprinnelig utgitt i Tapping the Vein #2, som skal være digitalt tilgjengelig fra http://www.devilsduedigital.com/titles/tappingthevein.php, og blant annet kan kjøpes samlet her: https://itunes.apple.com/us/book/clive-barkers-tapping-vein/id456670788?mt=11&ign-mpt=uo%3D4

Samleboka finnes også på papir: http://www.amazon.com/Clive-Barkers-Tapping-Vein-Barker/dp/B00A17RU1Y/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1365791058&sr=1-1&keywords=tapping+the+vein

Novellen serien er basert på, «In the Hills, the Cities», finner du i Clive Barkers Books of Blood, som anbefales på det varmeste.

http://en.wikipedia.org/wiki/Books_of_Blood

Svar

Jeg har første eksemplar, perfekt stand. Kjøpt med tanke å ta vare på den. Fant den nettopp. Angst og beven, 1990. hvor mye vil det være verdt?

Ingen anelse, men tror ikke etterspørselen er så stor. Sjekk med «tegneserier – kjøp, salg, bytte»-gruppa på Facebook

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..