Kategorier
Intervjuer Mote Musikk

En uslepen diamant

Marina Diamandis’ største drøm var å bli med i en jentegruppe som Spice Girls. I dag er hun klar for Øyafestivalen som Marina and the Diamonds.

FOTO: WARNER

Debutalbument The Family Jewels kom akkurat for sent til at Marina and the Diamonds ble en del av det britisk musikkpresse døpte «the year of the woman». Fem av ni nominerte til den prestisjetunge The Mercury Prize for 2009 var kvinner: Bat For Lashes, Florence and The Machine, La Roux (en duo bestående av Eleanor Jackson og Ben Langmaid), Lisa Hannigan og vinneren Speech Debelle.

Men kvinnenes år fortsetter. Da BBC kåret 2010s mest spennende artister var det bare kollegaen Ellie Goulding som var rangert over Marina Lambrini Diamandi. Marina and the Diamonds er hennes soloprosjekt, og ikke noe band. Diamantene spiller både på etternavnet hennes og fansen. I dag spiller hun på Øyafestivalen.

– Jeg vet ikke helt om jeg vil kalle alle de kvinnelige artistene om dagen for en trend. Det var jo mange på 80-tallet også. Iblant lurer jeg på hvorfor folk synes det er så uvanlig og interessant at andre enn menn lager musikk. Men samtidig håper jeg dette er en varig endring, for jeg synes at kvinner lager veldig interessant musikk, sier Diamandis til D2.

Les resten av saken her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..