Kategorier
Hiphop Intervjuer Musikk

Mitt første Paperboys-intervju

Quartfestivalen 2001: Wyclef Jean, Big Daddy Kane, Common og Masta Ace var de eneste hiphoperne på programmet, noe som førte til en uoffisiell hiphopfestival på båten Propellen. Der intervjua jeg Vinni i Paperboys for første gang, nå prøver han lykken «solo» som Vinni & The Vagabonds. Lørdag 9. oktober er det sleppefest på Blå.

PÅ EN SNURR PÅ PROPELLEN. Vinni (til venstre) og JJ i Paperboys på Propellen i Kristiansand, 4. juli 2001. Foto: Øyvind Holen

Les mitt andre Paperboys-intervju her.

Hiphop-oasen
Mens hiphopfolket på Quart venter på Big Daddy Kane, Common og Masta Ace, har de arrangert sin egen lille festival på båten Propellen. I kveld spiller blant andre framtidshåpene Paperboys og Kleen Cut.

På siden av det offisielle Quart-programmet har hiphoperne samlet seg til sjøs. For 50 kroner i inngangspenger får du fri anledning til å fnyse over Wyclef Jean, mens artister som Uro, DJ Goldfinger, Salvador, Paperboys og Kleen Cut er toget inn for å døyve ventetiden til gamle helter som Big Daddy Kane fredag og Masta Ace lørdag.

– Big Daddy Kane har vel ikke gitt ut noen bra skive siden Taste of Chocolate i 1991, men det blir allikevel rått å se ham. I mellomtiden venter vi her på båten, det er langt billigere enn Quart-konsertene, sier Vinni i Paperboys.

Etter lengre tids tjeneste for norsk hiphop har Paperboys skrevet platekontrakt med svenske Bonnier Music, og mandag sendes første singel, «Cold World», til miksing. Duoen går definitivt mot strømmen med å rappe på engelsk, samtidig som den satser på hiphop av det mer dansbare slaget. Isak Swing, Big Paulie, Kakemonsteret og Whiteshadow er blant produsentene.

– Folk kan vente seg noe helt nytt fra en norsk hiphopgruppe, fra raske rytmer til rolig hiphop-skit. Alt mulig, skjønneruhvajegmener? De 110.000 platekjøperne som skaffet seg Eminems siste album, gir et bra bilde over hiphops potensial i Norge, mener Vinni.

– Vi mangler et miljø som produserer musikk folk gidder å høre på; musikk en kan slappe av til og som funker på fest. Norsk hiphop er for smalt, vi mangler en Jay-Z eller Eminem. Vi håper å bidra til det, mens Kleen Cut utvilsomt er Norges svar på Jay-Z. Han forsøker seg ikke på å være fancy, men konsentrerer seg om å mestre sin egen simple stil, mener Vinnie, som i kveld deler scene med nettopp Kleen Cut.

Hiphoperne er noe skuffet over årets Quart-program, og savner de virkelig store artistene.

– I fjor var det mye bra soul, men i år er det altfor mye rock. Men vi gleder oss til Big Daddy Kane og Masta Ace, sier Lars Finborud i Uro.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Mitt første Paperboys-intervju”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..