Kategorier
Hiphop Journalistikk Musikk

Anbefalt magasin: Respect.

Jeg ville trodd et magasin utelukkende om hiphopfotografi var i smaleste laget, selv for meg. Så jeg ble overraska over at jeg faktisk leser Respect. fra perm til perm.

Det er ikke stor journalistikk i Respect., dette handler først og fremst om å gi litt ekstra oppmerksomhet til sliterne som har dokumenter hiphophistorien gjennom kameralinsa.

Formelen er enkel og grei, enten det er intervjuer med fotografer eller rappere, her handler det om å kommentere bildene som trykkes. Men faktisk får man vel så mye innsikt i karrierene til Eminem og T.I. som de mer tradisjonelle intervjuene. Synet av gamle bilder får det til å spinne og gå inne i hodet på de fleste av oss, og rapperne er intet unntak.

En annen ting som er positivt med Respect, er at den – nettopp – respekterer både hiphophistorien og dagens kommende stjerner. Her er det plass til både Kool Moe Dee og Wiz Kalifah, Da Beatminerz og Nicki Minaj, Rakim og Plies. Dette i motsetning til mojofiseringen av enkelte andre magasiner, blader som kun er opptatt av retromusikk, skatter fra arkivet, gamle helter og gamle dager, samtidig som de fnyser over samtida.

Ett eksempel på sistnevnte er hiphoputgaven av Wax Poetics (nr. 41), bare la meg sitere fra lederen: «We want to be a ray of hope, as the creative light of hip-hop slowly dims to darkness.» Hvilket i praksis betyr å sette galmannsrallingen til KRS-One på coveret, da leser jeg heller om Soulja Boy. La meg ta nok et sitat:

«Kool Herc is our Abraham, and he’s still walkin’ around. And it shows us what it must have been like to be in the presence of Jesus or Moses. These guys were just as normal as you and I. Yes, it’s already happening. In the year 2050, hip-hop will have its own city. (…) I would hope it’s in New Mexico.»

Nei, gå heller for Respect. De klarer å hylle fortida uten å spytte på samtida.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

7 svar på “Anbefalt magasin: Respect.”

Det er også positivt at Elliot Wilson (xxl redaktør, rapradar.com) skal ta over som redaktør fra nyåret av. da blir det nok ikke bare fine bilder, men også litt littererætt innhold.

Good news! Det minner meg om komplimentet som alle vi skrivende journalister hater å høre: «Leste saken din. Jævla bra bilder!»

Svar

Haha ja, nå blir det jævla bra bilder, med utrolig bra innhold! Tror det kommer til å bli et veldig bra magasin

Her snakker Elliot Wilson om det på Combat Jack Radio show, langt og bra intervju som begynner rundt 15 min inn og varer i halvannen times tid. Absolutt verdt et lytt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..