Kategorier
Musikk

Jeg synser om Die Antwoord

Jeg er blitt intervjuet om Die Antwoord, selv om jeg knapt har hørt på bandet. Det vil si: Jeg så dem dukke opp på scenen med Major Lazer på Øyafestivalen i år. Les hele saken her.

– I hiphop skal ting være ekte, men en viss grad av skuespill er akseptert. Wu-Tang Clan og Eminem er artister som har iscenesatt seg selv, men det er alltid en balansegang. Die Antwoord skal liksom være ekte, men er det ikke, sier jeg.

Og hva mener jeg så med det?

Ikke noe mer mystisk enn at Die Antwoord  er 100 prosent fake. Alt er nemlig iscenesatt av avantgardekunstneren Waddy Jones, med utgangspunkt i den sørafrikanske white trash-kulturen zef.

«Zef definerer en helt spesiell kultur, som utgjøres først og fremst av fattige hvite og coloured afrikaans-snakkende folk – en slags urban underklasse. Kort oppsummert – det er kitsch, bad taste, stygt, teit, vulgært og pinlig – og et kulturuttrykk ingen med et snev av ambisjoner ønsker å bli identifisert med. For å overføre det til norske forhold: Zef er nordmenn på fylleraid til Strømstad på skjærtorsdag. Zef er så folkelig at det blir for mye av det gode,» skriver Kjersti Lie Holtar på bloggen Craftprat.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

3 svar på “Jeg synser om Die Antwoord”

Bare hyggelig, det var jeg som tipsa journalisten om deg som kilde også. Visste ikke om guggenheim, men her hjemme dukka bandet opp i både morrabladet og nasjonalgalleriet (tv-programmet altså)

Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..