Kategorier
Musikk

Brødrene Løvehjerte vender tilbake

Med andrealbumet Dizzy Kiss ble The Lionheart Brothers et av 2007s mest omtalte norske band. Så ble det stille, men nå er de tilbake med Matters of Love and Nature. Her er min minianmeldelse av forgjengeren.

The Lionheart Brothers
Dizzy Kiss
Racing Junior/Universal 2007

Disse trønderne har spilt med Silence the Foe, 120 Days og Serena-Maneesh, og bør nå et større publikum med oppfølgeren til den undervurderte debuten White Angel Black Apple. Gruppa låner fra 60-tallets psykedelia, 90-tallets innadvendte shoegazer-indie og drømmende rockeband som Flaming Lips.

De mest rølpete sidene er kastet til sjøs, til fordel for et mer detaljrikt og storslått lydbilde. 2007s første norske rockeoverraskelse!

Bonus: Tullenotisen «Dyrehagen Roskilde»
Vi vet ikke helt hvorfor, men svært mange av dagens fremadstormende band liker å oppkalle seg etter dyreriket. På sommerens Roskildefestival er tilstrømningen fra dyrenes verden så stor at vi fra sikre kilder har hørt at NRKs Sverre M. Fjeldstad allerede har pakka teltet og sikra seg billett.

Bare se på artistlista: Norske The Lionheart Brothers får selskap av Arctic Monkeys, New Young Pony Club, Pelican, Trost, Goose, Gorilla Angreb, Grizzly Bear og A Hawk and a Hacksaw, for ikke å snakke om det engelske UK garage-selskapet True Tiger.

Fortsetter det slik vil Dance With A Stranger, med vokalist Øyvind «Elg» Elgenes i spissen, og et gjenforent Zoo med Ketil Stokkan(d) stå på oransje scene neste år.

Opprinnelig publisert i Ny Tid.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..