Kategorier
Musikk

Rufsepop med Beezewax

Kenneth Ishak & The Freedom Machines gjorde en fin figur som oppvarming for The Posies tidligere i høst, og fredag 10. desember spiller bandet på John Dee. Jeg var ikke like begeistra over Ishaks band Beezewax i 1999.

Beezewax
South of Boredom
Popkid Records/Voices of Wonder 1999
3/6

Stjerneprodusent Ken Stringfellow klarer ikke å heve Beezewax opp til de store høyder.

Forventningene steg da det ble kjent at Ken Stringfellow, fra nå oppløste The Posies, skulle produsere den norske kvartetten Beezewax’ andre plate. Med 1993-platen Frosting on the Beater satte Seattle-gruppa en ny standard for powerpop, og siden Beezewax også har utmerket seg med energiske konserter kunne dette blitt riktig spennende.

Stringfellow har pakket Beezewax inn i det samme sursøte lydbildet som var kjennetegnet til The Posies; en rik og rufsete gitarlyd, heftig trommebruk og en vokal som gis god plass. Også miksen av sukkersøt skranglepop, seigere ballader og kjappere låter à la Hüsker Dü holder seg i samme nabolag som The Posies.

Noen ganger klaffer det, som i «In The Stands», som minner sterkt om det undervurderte canadiske powerpopbandet Sloan. Men mangel på flere virkelige gode poplåter gjør at Beezewax ikke hever seg over den store mengden lignende band. Poplåtene fester seg ikke, mens balladene mangler nødvendig pondus og variasjon. Beezewax har potensiale, men mangler foreløpig det lille ekstra hva gjelder originalitet og popteft.

Opprinnelig publisert i Osloposten.


Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Rufsepop med Beezewax”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..