Kategorier
Hiphop Musikk Sakprosa

Gi guttene (og jentene) mine bøker til jul!

Onsdag 8. desember moste Aftenposten til med oppfordringen «Gi guttene bøker til jul!» som hovedsak. «Guttene trenger mindre tid foran skjermen og mer tid med bøker,» mener Utdanningsforbundet. Kjenner du noen gutter som er interessert i hiphop, graffiti og beslektede områder, har jeg julegaveløsningen her.

Jeg har skrevet tre bøker om hiphop, og opplever stadig positive tilbakemeldinger fra nettopp unge gutter som ikke vanligvis sliter ut bokhylla.

Årets Faktaløve: Hiphop gir en lettlest innføring i amerikansk og norsk hiphophistorie for lesere fra åtte år, 100 sider om rapping, breaking, graffiti og dj-ing, krydret med tips, mikrointervjuer, lister og fortellingen om noen av de  viktigste hiphoperne: DJ Kool Herc, Rock Steady Crew, Taki 183, Run-DMC, Public Enemy, N.W.A., 2Pac, Lauryn Hill, Jay-Z, Timbaland, Eminem og Lil Wayne.

Boka ble nylig veid og funnet verdig til å bli innkjøpt av Kulturrådet, og dukker dermed opp i landets biblioteker på nyåret. Mer her. Du får den hos Bokkilden til 148 kroner.

2009s Hiphop passer perfekt for de som er litt eldre, både lesere som nærmer seg tenårene og de som er godt voksne og vil vite mer om hiphophistorien. Boka vant Kulturdepartementets pris for beste fagbok for ungdom, og sjekk også ut anmeldelsene til Barnebokkritikk og Bergens Tidende. Du får den hos Bokkilden til 216 kroner.

I tillegg har jeg skrevet Hiphop-hoder (2004), som går til bunns i den norske hiphophistorien fra 1984 og framover. Sjekk for eksempel anmeldelsene til VG og Dagbladet, for ikke å glemme leseranmeldelsene her. Du får den hos Bokkilden til 190 kroner.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..