Kategorier
Musikk

Turns albumdebuterer

Det er gått hele åtte år siden Turns debuterte med en selvtitulert EP i 2003, og nå er de omsider her med album – som feires med konsert på Blå lørdag 15. januar. Jeg anmeldte aldri EP-en, men her er min minianmeldelse av soloalbumet til Turns-vokalist Magnus Hængsle – sist sett i Storbynatt-bandet.


Magnus Hængsle

Magnus Hængsle
Forward Records/Sonet 2006

Med bare en EP med 60-tallsvennene The Turns på rullebladet, er solodebuten til sarpingen Magnus Hængsle et overraskende modent verk. Han er lite opptatt av dagens trender, men streber etter visjonene til originale pophelter som Todd Rundgren, Paddy McAloon (Prefab Sprout) og Prince.

Han er definitivt på sporet av noe stort med sin slepne popeleganse, og fortsetter han slik kan han fort få et gjennombrudd på linje med åndsfellen Elvira Nikolaisen.

Opprinnelig publisert i Ny Tid.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

2 svar på “Turns albumdebuterer”

[…] Turns, Orango og Peter Berry & The Shake Set har gitt det norske rockeåret en sterk, men retro start. Lager norske rockere mest plater for platesamlere og musikkjournalister? spurte jeg i 2002. Er det annerledes i dag? Her er artikkelen min, i nyoppusset utgave med bonusspor og liner notes. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..