Kategorier
Hiphop Musikk

Gatas Parlaments siste sjanse

De rappet riktignok «Stem Gatas Parlament» allerede på 90-tallet, men jeg ville aldri ha trodd de skulle stille opp i Melodi Grand Prix da jeg skrev denne saken. I kveld har gruppa siste sjanse til å komme seg videre til finalen.

FOTO: GATAS PARLAMENT

(Opprinnelig publisert i Aftenposten Aften i 2004. Les mitt 2002-intervju med gruppa her.)

Den amerikanske ambassaden i Norge har anmeldt hiphopgruppen Gatas Parlament til oslopolitiet for drapstrusler mot George W. Bush.

Under en konsert på Ytrebygda kultursenter søndag lanserte Gatas Parlament «tullekampanjen» (med egne ord) Killhim.nu foran 13 betalende tenåringer. «Kampanjen» har også en side på nettet, der står det at dette er «en tverrpolitisk ikke-religiøs aksjon som jobber med å samle inn penger til dusør for å skyte George W. Bush».

Gatas Parlament hadde tidligere en link til siden fra sine hjemmesider, men den er nå fjernet.

En journalist fra avisen Fanaposten var også til stede på konserten i Ytrebygda, og kontaktet USAs ambassade for en kommentar. De tok kampanjen alvorlig, og har nå anmeldt
Gatas Parlament til politiet for drapstrusler.

– Strafferammen for en slik handling dersom den er straffbar, vil være fengsel inntil 12 år. Slik må straffeloven tolkes i den forbindelse når det er snakk om trussel mot et statsoverhode, sier politijurist Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Han legger til at det kan bli aktuelt med foretaksstraff for Gatas Parlament, siden de tjener penger på platesalg.

– Dette er både spøkefullt og litt alvorlig ment. Bush er en krigsforbryter som bruker USA som voldsapparat. Han må stoppes, sier rapperen Don Martin til Bergensavisen.

Bonus: Elling Borgersrud uttaler seg i 11. september-enquete, fra Dagsavisen i 2002.
– 11. september kom ikke som noen stor overraskelse. Både Tron Øgrims Kvikksølv og Gert Nygårdshaugs Mengele Zoo spekulerer i lignende terroraksjoner, så dette var en mulighet jeg hadde tenkt over på forhånd.

– Reaksjonene ble omtrent som forventet: Makta bruker propagandakortet for å styrke sin posisjon og til å undertrykke og – ja –terrorisere resten av verden enda mer. Jeg er ikke blitt noe mer tilhenger av terroraksjoner etter 11/9, men det har om mulig fått meg til å hate USA enda mer enn før. Dessuten har det bekrefta noe jeg alltid har visst; terrorisme fungerer mot sin hensikt og er ikke en anbefalt metode for å gjøre verden til et bedre sted.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..